معرفی کامل بهترین کود برای رنگ دهی انگور
سر فصل های این مقاله
رنگ گرفتن دانههای انگور یکی از عوامل اصلی تعیینکننده بازارپسندی انگور است که بهویژه در ارقام رنگی انگور، اهمیت بالایی دارد. بهبود رنگ گیری حبههای انگور به عوامل متعددی چون ژنتیک رقم، شرایط محیطی و تغذیه کودی بستگی دارد.
باغداران بهمنظور افزایش رنگ آوری انگور و خنثی کردن هر نوع رنگگیری ضعیف یا غیر یکنواختی رنگ حبهها در یک خوشه، از کود رنگ برای گیری انگور استفاده میکنند. در این نوشته از آشا اگری با بهترین کود رنگ دهی انگور، روش استفاده، زمان مصرف و مقدار مصرف کود رنگ آوری انگور آشنا خواهیم شد.
چرا باید از کود برای رنگ دهی انگور استفاده کنیم؟
ایران یکی از کشورهای اصلی تولید کننده انگور در جهان است و تنوع ژنتیکی بالایی در ارقام انگور دارد. از مهمترین ارقام تجاری انگور در ایران میتوان به انگور یاقوتی، بیدانه سفید و قرمز، پیکامی و شاهانی اشاره نمود.
بخشی از این انگورها برای صادرات و تازهخوری کشت میشوند. بهویژه در ارقام یاقوتی و بیدانه قرمز و همچنین بیدانه سفید، رنگ میوه در بازار پسندی و قیمت محصول بسیار تعیینکننده است.
تاکداران برای بهبود رنگگیری از روشهای مختلفی استفاده میکنند. استفاده از کود برای رنگ دهی انگار یکی از بهینهترین روشهاست که با تجمع آنتوسیانین در حبههای انگور به افزایش رنگگیری کمک زیادی میکند. به همین دلیل لازم است انواع کود رنگ آوری میوه را بشناسید تا بتوانید محصولی خوش رنگ برداشت کنید.
فرآیند رنگ گیری انگور چگونه است؟
رنگ حبه انگور شامل سه گروه اصلی: 1) سیاه شامل آبی و قرمز متمایل به سیاه و قهوهای تیره، 2) سفید شامل سبز تیره و سبز مایل به زرد و 3) قرمز و بنفش میشود.
حبههای سبز رنگ و نارس انگور در پوست خود مقدار زیادی کلروفیل دارند که در مرحله تغییر رنگ به مرور زمان از بین رفته و با سایر پیگمنتهای گیاهی مثل قرمز، سیاه، زرد مایل به سبز جایگزین میشوند.
در بیشتر انگورها رنگ میوه محدود به پوست آن است اگرچه در برخی ارقام نیز علاوه بر پوست، گوشت انگور نیز رنگی است که به این انگورها تنتوریر (Teinturier) گفته میشود.
انگورهای بومی ایران تنوع رنگی بالایی دارند برای مثال ارقام شاهانی، حبههای سیاه رنگ و ارقام بیدانه قرمز و یاقوتی حبههایی قرمز رنگ دارند.
رنگ قرمز، بنفش و سیاه حبههای انگور به علت وجود آنتوسیانینها است، با اتصال مولکولهای گلوکز به رنگدانههای آنتوسیانین این رنگها ایجاد میشوند. رنگ زرد حبههای انگور نیز به علت وجود رنگدانههای گزانتوفیل و کارتن است.
شروع تجمع آنتوسیانینها در انگور
اندازه و میزان ترکیبات دانههای انگور با رشد آنها تغییر میکند. زمانی که حبههای انگور به مرحله رسیدن میرسند و نرم میشوند فرآیند رنگ گیری آغاز میشود.
در این مرحله حبهها اسیدیته کمتری دارند و در تعدادی از ارقام رنگ گیری شروع میشود. رنگ گرفتن حبههای انگور به دلیل تولید و تجمع گروهی از متابولیتهای ثانویه به نام آنتوسیانینها رخ میدهد.
آنتوسیانینها متعلق به فلاونوئیدها از گروه پلی فنولها هستند. آنتوسیانینها ترکیبات نور را جذب میکنند و طیفهای رنگی قرمز تا آبی را در حبههای انگور ایجاد میکنند.
آنتوسیانینها ویژگی آنتیاکسیدانی، ضد التهاب و ضد سرطان دارند و وجود آنها در میوه باعث افزایش ارزش غذایی میوهها میشود. مقدار و ترکیبات آنتوسیانین در گونههای مختلف انگور، متفاوت است.
مقدار آنتوسیانین تحتتأثیر عواملی مانند رقم، منطقه کشت، عوامل محیطی مثل دما، نور، رطوبت خاک و تغذیه و کوددهی قرار دارد.
معرفی کودهای رنگ آوری انگور
استفاده از کود رنگ آوری انگور در پرورش این میوه ارزشمند، بسیار مهم است. انگورها برای رشد رویشی بهینه و تولید میوه به مواد مغذی نیاز دارند.
اگر در کلیه عناصر ریزمغذی و درشتمغذی مورد نیاز برای رشد انگور تعادل برقرار باشد، کیفیت و عملکرد میوه رشد شاخصی را تجربه میکند.
نوع و غلظت برخی از عناصر غذایی تاثیر بهسزایی در رنگگیری حبه انگور دارد. برای مثال استفاده کم از نیتروژن برای تولید رنگدانه آنتوسیانین مناسب است.
اگر در اوایل کاشت انگور، از نیتروژن زیادی استفاده شود رشد رویشی افزایش مییابد و با ایجاد تاجهای متراکم مانع نفوذ نور به حبههای انگور و رنگگیری آن میشود.
به همین منظور باید ترکیبات و اجزای کود رنگ آوری میوه را بهدقت بررسی نمایید. در ادامه با بهترین کودهای رنگ دهی انگور و ویژگیهای هر یک بیشتر آشنا میشویم:
کود رنگ آوری شوک، بهترین کود برای رنگ گیری انگور
کود رنگ آوری شوک، کود مخصوص رنگ دهنده میوهها از جمله انگور است. این کود رنگ گیری انگور با استفاده از فناوری نانو در کشور امریکا تولید میشود و در فرمولاسیون خود انواع ریزمغذیهای موردنیاز برای رنگگیری بهتر انگور را دارد.
با وجود روی، منیزیم و بور در فرمولاسیون کود رنگ آوری میوه شوک فرآیند رنگگیری حبههای انگور و تجمع آنتوسیانینها تقویت میشود.
کود رنگ آوری یا color bloom شوک جهت رنگ آوری انگور به دو شیوه آبیاری و محلولپاشی قابل استفاده است. عملکرد اصلی این کود افزایش رنگ آوری میوه و بازار پسندی آن است و ارزش تجاری انگور را با بهبود ویژگیهای ظاهری آن افزایش میدهد.
کود مولتی کمپلکس جنریت، کود همه کاره رنگ گیرنده انگور
کود مولتی کمپلکس جنریت یکی از بهترین کودهای مخصوص رنگ آوری انگور در بازار است. این کود آمریکایی با تامین ویتامینها، عناصر ریز مغذی بور، روی و منگنز، هورمونهای رشد و عناصر ماکرو به رشد و رنگگیری حبههای انگور منجر میشود.
برای مثال کود مولتی کمپلکس جنریت با تامین آمینواسید متیونین به تولید پیگمنت آنتوسیانین و تشکیل رنگ قرمز و بنفش در دانههای انگور کمک میکند.
کود مولتی کمپلکس جنریت برای افزایش رنگ گیری حبههای انگور به صورت آبیاری ومحلولپاشی قابلمصرف است. از دیگر مزایای کود رنگ آوری میوه میتوان به متعادلسازی عناصر خاک، تقویت سیستم ایمنی درختان انگور و جلوگیری از ریزش شکوفهها و میوهها اشاره کرد.
کود پتاس بالا 60 درصد شوک، کود رنگ دهنده انگور
کود کا 60 شوک یک کود پتاس بالا تولید اصل آمریکا است. با مصرف کود پتاس بالا شوک به بهبود رنگ، طعم و عطر و انگورهای باغات خود کمک خواهید کرد.
این کود فاقد هر گونه نمک و کلراید بوده و باعث افزایش تناژ محصول نیز میشود. پتاسیم یک عنصر درشت مغذی است که در سنتز پروتئین و کربوهیدرات، فعالیت آنزیمها، انتقال مواد فتوسنتزی از برگ به سمت حبهها و حفظ تورژسانس سلولی نقش دارد.
خرید کود پتاس بالا 60 درصد شوک
با افزایش غلظت پتاسیم در حبه انگور شرایط برای تجمع قند و رنگگیری بهتر حبههای انگور فراهم میشود. کود پتاس بالا شوک برای افزایش رنگ آوری انگور به دو روش آبیاری و محلولپاشی کاربرد دارد.
کود کا 66 جنریت، کود معجزهگر رنگ گیری انگور
کود کا 66 جنریت یک کود پتاس بالا است که سرعت جذب بالایی داشته و محلول در آب است. پتاسیم با تنظیم فعالیت آنزیمها، سنتز کربوهیدرات و تنظیم روابط آبی در گیاه در رنگگیری دانههای انگور و خوشطعم شدن انها نقش مهمی دارد.
خرید کود پتاس بالا 66 درصد جنریت
در واقع پتاسیم با خنثی کردن اسیدهای آلی باعث کنترل اسیدیته و ph آب انگور و خوشطعم شدن آن میشود. بهتر است در مرحله شروع دگر فامی انگور برای افزایش رنگگیری حبه انگور، از کاربرد کود پتاسیم بهصورت محلولپاشی استفاده کنید.
بهترین روش استفاده از کود رنگ آوری انگور
روش استفاده از کود رنگ آوری انگور تا حد زیادی وابسته به ماهیت کود است. بهترین روش استفاده از کود مایع رنگ آوری انگور بهصورت آبیاری و محلولپاشی است.
در روش محلولپاشی باید پس از ترکیب کود مایع با آب و تهیه محلول با غلظت مناسب، به کمک دستگاههای مخصوص عمل محلولپاشی را انجام دهید. در روش آبیاری نیز باید کود رنگ آوری انگور را همراه آبیاری به تاکستانهای خود وارد نمایید.
بهترین زمان استفاده از کود رنگ گیری انگور
زمان مصرف کود رنگ آوری انگور بسته به نوع کود، روش کوددهی، شرایط محیطی و طول رشد گیاه متفاوت است. برای مثال بهترین زمان استفاده از کود مخصوص رنگ آوری شوک در مرحله درشت شدن میوه و حدود دو هفته قبل از برداشت است.
بهترین زمان برای استفاده از کود پتاسیم از جمله کود k60 شوک و k66 جنریت جهت رنگآوری انگور، شروع دگرفامی است. در این مرحله حبهها از سفتی و کوچکی درآمده و بزرگتر، نرمتر شده و شیرینتر میشوند.
محلولپاشی کودهای پتاس بالا در مرحله پایانی رسیدگی میوه توصیه نمیشود؛ زیرا نمکهای پتاسیم روی پوست حبه باقی میمانند و باعث کاهش بازارپسندی آن میشوند.
هتر است با شروع دگر فامی از کودهای پتاس بالا استفاده کنید و در 10 الی 14 روز بعد محلولپاشی را تکرار کنید تا به افزایش قند حبه، تسریع رسیدگی و بهبود رنگ پوست انگور منجر شود.
میزان استفاده از کود رنگ دهی انگور
میزان استفاده از کود رنگ دهی انگور بسته به زمان کوددهی، شیوه کوددهی، نوع رقم انگور، کمبودهای تغذیهای و شرایط محیطی متفاوت است.
نحوه مصرف | مقدار مصرف |
آبیاری | 5 تا 20 لیتر کود |
محلول پاشی | 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب |
نحوه خرید کود رنگ آوری انگور
برای خرید کود رنگ گیری انگور میتوانید به صفحه «خرید بهترین کود درشتی میوه» از وبسایت آشا اگری مراجعه نمایید و پس از مقایسه انواع کودهای رنگ گیرنده انگور بهترین کود را برای تاکستانهای خود خریداری نمایید. رسالت ما ارسال انواع کود با کیفیت در بستهبندیهای کاربردی و در سریعترین زمان است.
کلام پایانی
رنگ میوههای انگور خصوصاً در ارقام قرمز و زرد یکی از شاخصههای تعیینکننده بازارپسندی و معیاری برای ارزشگذاری قیمتی است. کشاورزان از کود رنگ دهی انگور برای تأمین رنگدانههای آنتوسیانین و خوشطعم و خوشعطر شدن حبههای انگور استفاده میکنند.
در این نوشته از آشا اگری به معرفی بهترین کودهای رنگ گیری انگور، شیوه استفاده از کود رنگ آوری انگور، بهترین زمان مصرف و مقدار مصرف بهینه کودهای رنگ گیری انگور پرداختیم.
سؤالات متداول
عامل ایجاد رنگ قرمز و زرد در دانههای انگور چیست؟
در اثر تجمع آنتوسیانینها و گزانتوفیل و کارتن در حبههای انگور رنگ قرمز و زرد ایجاد میشود. با استفاده از کود رنگ آوری انگور روند تولید این رنگدانههای تسریع میشود.
بهترین روش استفاده از کودهای رنگ گیرنده انگور چیست؟
میتوان به دو روش آبیاری و محلولپاشی از کود مخصوص رنگ آوری انگور استفاده کرد.
کود پتاس بالا رنگ آوری انگور چگونه به رنگ آوری بهتر حبههای انگور کمک میکند؟
پتاسیم با تنظیم فعالیت آنزیمی، سنتز کربوهیدرات، تنظیم فعالیتهای آبی و انتقال کلروفیل از برگ به دانهها به رنگگیری بهتر حبههای انگور و افزایش بازار پسندی آن منجر میشود.
دیدگاه کاربران
عالی بود
سلام جناب باقری ممنونم از لطفتون