معرفی بهترین قارچ کش درخت بادام با عملکرد عالی

معرفی بهترین قارچ کش درخت بادام با عملکرد عالی

تاریخ انتشار:

5 فروردین 1403

تاریخ بروزرسانی:

9 آبان 1403

نویسنده:

فرزانه خانی

نظرات:

(4)

سر فصل های این مقاله

بیماری قارچ درخت بادام از جمله لکه آجری برگ، شانکر سیتوسپورایی، پوسیدگی سفید ریشه و… باعث آسیب‌دیدن درخت، کاهش کیفیت محصول و در صورت عدم درمان، سبب مرگ درخت می‌شود.

در صورت مشاهده علائم بیماری‌های قارچی باید نسبت به استفاده از قارچ کش درخت بادام از جمله کود قارچ کش فسفیت پتاسیم اقدام کرد.

این قارچ‌کش‌ها حاوی ترکیبات مهمی هستند که علاوه بر کنترل بیماری‌ها و آفات به سلامت درخت بادام نیز کمک می‌کنند. در ادامه با مهم‌ترین قارچ‌های درخت بادام و نحوه اعمال سم قارچ کش برای کنترل این دست از بیماری‌های قارچی بیشتر آشنا می‌شویم.

خلاصه مقاله
حمله آفات و بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قارچی می‌تواند سلامت درختان بادام را به خطر بیندازد، خسارات جبران‌ناپذیری به باغ وارد کند و باغدار را متحمل ضررهای اقتصادی نماید.
برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های قارچی رایج در باغ بادام از جمله لکه آجری برگ، شانکر، پوسیدگی سفید ریشه و زنگ درختان بادام باید از سم قارچ کش درخت بادام در زمان مناسب و به شیوه اصولی استفاده کرد.
بهترین قارچ کش برای درخت بادام فسفیت پتاسیم است که به دو روش آبیاری و محلول پاشی در باغات بادام کاربرد دارد.

آیا درخت بادام به قارچ کش نیاز دارد؟

بیماری‌های قارچ درخت بادام باعث نابودی و تضعیف درخت شده و خسارات جبران‌ناپذیری را به باغ وارد می‌کند. این بیماری‌ها می‌توانند بر سلامت درخت و کیفیت و میزان محصول تولیدی آن تأثیر بگذارند.

استفاده از قارچ‌کش‌ها یکی از روش‌های مدیریتی است که به حفظ سلامت درختان و پیشگیری از آسیب‌های جدی کمک می‌کند. در ادامه، دلایل اصلی نیاز درختان بادام به قارچ‌کش آورده شده است:

  1. پیشگیری از بیماری‌های قارچی
    بسیاری از بیماری‌های قارچی می‌توانند درخت بادام را تهدید کنند. استفاده از قارچ‌کش‌ها به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها می‌تواند به حفظ سلامت درخت کمک کند.
  2. حفظ عملکرد و کیفیت محصول
    بیماری‌های قارچی می‌توانند بر میزان تولید و کیفیت محصولات بادام تأثیر منفی بگذارند. به کارگیری قارچ‌کش‌ها در زمان مناسب می‌تواند به حفظ محصول و افزایش کیفیت آن کمک کند.
  3. مدیریت اقتصادی
    کنترل بیماری‌های قارچی با استفاده از قارچ‌کش‌ها می‌تواند از زیان اقتصادی ناشی از نابودی محصول جلوگیری کند. این امر به باغداران کمک می‌کند تا بازدهی سرمایه‌گذاری خود را حفظ کنند.
  4. حفظ سلامت درخت
    بیماری‌های قارچی می‌توانند به ساختار درخت آسیب برسانند و در نهایت به کاهش طول عمر آن منجر شوند. استفاده مناسب و به موقع از قارچ‌کش‌ها می‌تواند به حفظ سلامت درختان بادام کمک کند.

البته لازم است یادآوری کنیم در برخی بیماری‌ها شدت آسیب‌‌ها باعث شده بافت سالم در درخت از بین برود و احیا و درمان قارچ درخت بادام امکان پذیر نیست بنابراین در این مواقع کنترل قارچ و مانع پیش‌روی آن بهترین راه است.

استفاده از قارچ‌کش‌ها باید با دقت و بر اساس توصیه‌های کارشناسی انجام شود تا اثربخشی آن‌ها حداکثر و اثرات جانبی بر محیط زیست و سلامت انسان به حداقل برسد.

برداشت بادام با تناژ بالا با مصرف قارچ کش

همچنین توصیه می‌شود در کنار فسفیت پتاسیم، از کود ده ایکس شوک برای بادام استفاده کنید تا کیفیت محصولات خود را افزایش دهید. در ادامه با بهترین کود قارچ کش بادام و مقدار بهینه مصرف آن آشنا می‌شویم.

معرفی بهترین سم قارچ کش درخت بادام

برای انتخاب بهترین قارچ کش درخت بادام در درجه اول باید سه عامل نوع بیماری قارچی، بافت هدف و شدت بیماری قارچی را در نظر داشته باشید تا به بهترین نحو بیماری مدنظر را کنترل نمایید.

در میان انواع مختلفی از قارچ‌کش‌ها با ترکیبات مختلف، کود فسفیت پتاسیم بهترین کود قارچ کش برای درخت بادام محسوب می‌شود.

در ترکیبات این کود دو عنصر فسفر و پتاسیم وجود دارد که مانع از نفوذ و اثرگذاری قارچ به درخت بادام شده و در صورت بروز علائم بیماری با مصرف این کود می‌توان در کوتاه مدت اقدام به کنترل بیماری در درخت و جلوگیری از خسارات پیش‌ رو کرد. این کود به ضد تنش و استرس معروف است. در ادامه به معرفی دو برند معروف از کود فسفیت پتاسیم می‌پردازیم:

کود فسفیت پتاسیم شوک

کود فسفیت پتاسیم شوک محصولی آمریکایی است و از ویژگی‌های آن می‌توان به درصد خلوص بالا، اثربخشی بالا در مقایسه با سایر کودها و کاهش خطر آلودگی زیست محیطی اشاره کرد. در فرآوری این کود از فناوری نانو استفاده شده که باعث جذب سریع در کوتاه مدت می‌شود و با فرمولاسیون اختصاصی خود کودی اقتصادی و سازگار با محیط زیست است.

این کود علاوه بر رفع نیاز حدودی گیاهان به فسفر و پتاسیم، یک قارچ کش بسیار قوی محسوب می‌شود که برای کنترل بیماری‌هایی چون بوته میری، سفیدک، آنتراکنور و شانکر بسیار کاربرد دارد. می‌توان از کود مایع فسفیت پتاسیم شوک به دو روش آبیاری و محلول پاشی استفاده کرد.

می‌توان به دو روش آبیاری و محلول پاشی از کود وارداتی فسفیت پتاسیم شوک استفاده کرد و از مزایایی چون افزایش مقاومت دفاعی گیاهان در برابر بیماری‌ها و آفات، تقویت ریشه و ساقه و بهبود فرآیند گلدهی و میوه‌دهی بهره‌مند شد.

جهت تهیه این کود کاربردی می‌توانید بر روی تصویر محصولی که در بالا مشاهده می‌کنید کلیک فرمایید.

نحوه مصرف قارچ کش برای درخت بادام

کود قارچ کش درخت بادام بسته به هدف شما از سمپاشی، به دو روش آبیاری و محلول‌پاشی کاربرد دارد.

  • محلول پاشی

در روش محلول‌پاشی باید ابتدا کود را در مقدار مناسبی از آب مخلوط نمایید و سپس با استفاده از دستگاه سمپاش عمل محلول پاشی را انجام دهید تا شاخ و برگ درختان آلوده به قارچ مثل سفیدک پودری از این طریق کنترل شوند. این روش برای کنترل قارچ تنه درخت بادام بسیار کاربرد دارد. 

  • آبیاری

این روش اغلب برای کنترل قارچ ریشه درخت بادام به کار می‌رود و شما باید کود قارچ کش را از طریق سیستم آبیاری به باغ بادام تزریق نمایید. برای مثال برای کنترل بیماری پژمردگی آوندی بهتر است از روش آبیاری استفاده کنید.

بهترین زمان مصرف کود قارچ کش در باغ بادام

توصیه می‌شود یک مرتبه در اواخر زمستان و قبل از اینکه درخت وارد مرحله جوانه‌زنی شود عمل سمپاشی را انجام دهید و سپس در اوایل بهار با در نظر گرفتن نوع قارچ کش عمل سمپاشی را تکرار نمایید. برای مثال از قارچ کش فسفیت پتاسیم می‌توانید در آغاز فصل رشد، مشاهده بیماری یا قارچ، طول دوره رشد و قبل از برداشت محصول بادام استفاده کنید.

مقدار مصرف قارچ کش بادام

در جدول زیر می‌توانید دوز مصرفی قارچ کش معروف فسفیت پتاسیم را در دو روش آبیاری و محلول پاشی مشاهده نمایید:

نحوه مصرفمقدار مصرف
آبیاری هر درخت بادام50 تا 200 سی سی
آبیاری باغ بادام هر هکتار 30 تا 50 لیتر
محلول پاشی باغ بادامهر هکتار ۵ تا ۲۰ لیتر در ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر آب

میزان مصرف کود فسفیت پتاسیم بسته به شدت و نوع بیماری، شرایط محیطی و نوع مصرف قارچ کش متفاوت است. بنابراین در این زمینه حتما با کارشناسان ما مشورت کنید.

خرید بهترین کود قارچ کش درخت بادام

جهت خرید انواع کود تقویتی درخت بادام از جمله کودهایی چون فسفیت پتاسیم شوک و بمب که قابلیت مصرف به صورت قارچ کش را نیز دارند می‌توانید به صفحه «خرید کود فسفیت پتاسیم» از فروشگاه آشا اگری مراجعه نمایید و به‌راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

سخن پایانی

بادام یکی از درختان میوه هسته‌دار مهم و با ارزش اقتصادی و تجاری بالا است. در صورت حمله بیماری‌های قارچی به این درخت، تولید محصول بادام محدود شده و از کیفیت محصول نیز به شدت کاسته می‌شود.

برای پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی باید از کود قارچ کش درخت بادام از جمله فسفیت پتاسیم در زمان مناسب و به شیوه درست استفاده کرد. در این نوشته از آشا اگری مهم‌ترین بیماری‌های قارچی درخت بادام را معرفی کردیم و راه کنترل و درمان آن را ارائه دادیم.

مطالب مرتبط

نیتروژن ازجمله عناصر بسیار پر مصرف و ضروری است که در کودهایی همچون کود اوره با درصد بالا وجود دارد. برای آشنایی بیشتر توصیه می‌کنیم مقاله «کود اوره برای بادام» را مطالعه کنید.
عنصر آهن ازجمله ریز مغذی‌های بسیار ضروری مخصوصا برای درخت بادام است. ما در مقاله «کود آهن برای درخت بادام» به بررسی فواید آن و بهترین کودهای آهن مایع پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید.
برای افزایش میزان گلدهی و میوه دهی درختان بادام، لازم است از کود فروت ست استفاده کنید. ما در مقاله «کود فروت ست برای بادام» به نکات مهم آن پرداخته‌ایم.

سؤال متداول

چگونه می‌توان از قارچ‌کش‌ها برای مقابله با بیماری‌های قارچی درختان بادام استفاده کرد؟

کود قارچ کش مایع درخت بادام، به دو روش آبیاری و محلول پاشی جهت درمان بیماری‌های قارچی ریشه و تنه و برگ قابل مصرف است.

اصلی‌ترین بیماری‌های قارچی درخت بادام کدام است؟

لکه آجری برگ بادام، پژمردگی ورتیسیلیومی و پوسیدگی سفید ریشه از شایع‌ترین بیماری‌های قارچی در درخت بادام است.

بیماری‌های قارچی چه تأثیری بر درختان بادام دارند؟

بیماری‌های قارچی می‌توانند باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات درختان بادام شوند و در موارد شدیدتر حتی می‌توانند منجر به مرگ درختان شوند، به این منظور باید از قارچ کش‌هایی چون فسفیت پتاسیم برای درخت بادام استفاده کرد.

شاید دوست داشته باشید
blog-author

نویسنده: فرزانه خانی

«نویسندگی برای من فقط چیدمان کلمات نیست؛ بلکه سفری است به عمق مفاهیم کشاورزی. هر مقاله‌ای که می‌نویسم، آرزو دارم بذر دانشی باشد که در دل مخاطبانم رشد کند و محصولی از امید و آگاهی به بار آورد.»

باتشکر از همراهی و نظردهی شما

بستن

این پست چقدر مفید بود؟ (امتیاز 4.2 از 5 رای)

data-rating-5 data-rating-4 data-rating-3 data-rating-2 data-rating-1

مارا به همکاران و دوستان خود معرفی کنید.

social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri

دیدگاه کاربران

  • asha-agri.com
    1 اردیبهشت 1404 | 07:47
    علیزاده:

    سلام.تو روستای ما حدود ده سال هست که چغاله بادام ها می‌ریزه.به نظرتون علت و درمانش چیه؟

    • 1 اردیبهشت 1404 | 07:47
      زهرا قنادان:

      سلام و وقت بخیر 🌸
      ریزش چغاله بادام می‌تونه به دلایلی مثل کمبود عناصر غذایی (مثل بور و کلسیم)، آبیاری نامنظم، تنش دمایی یا بیماری‌های قارچی باشه.
      برای جلوگیری از ریزش، پیشنهاد می‌کنیم از فسفیت پتاسیم و کودهای بوردار مانندپ کود کلسیم بور کرافت ه‌صورت محلول‌پاشی استفاده کنید تا درخت تقویت بشه و میوه‌ها موندگارتر بشن.

      برای مشاوره بیشتر با ما تماس بگیرید: 09155566711

  • asha-agri.com
    25 فروردین 1404 | 14:15
    فرامرزی:

    با سلام! خدا وکیلی این چه طریقه مصرفی هست؟۵_۲۰ لیتر در ۵۰۰تا ۱۵۰۰ لیتر آب.

    • 25 فروردین 1404 | 14:15
      زهرا قنادان:

      سلام و عرض ادب
      ممنونیم از توجه دقیق و بازخورد شما.
      در مورد دوز مصرفی که در مقاله اشاره شده (۵ تا ۲۰ لیتر در ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر آب)، باید توضیح بدیم که دوز پایه معمولاً ۵ لیتر در ۵۰۰ لیتر آب هست. حالا بسته به میزان نیاز درخت، شدت بیماری، حجم پوشش سبز، سن درخت و هدف از محلول‌پاشی (پیشگیری یا درمان)، این مقدار می‌تونه افزایش پیدا کنه.
      حجم آب هم بر اساس نوع سم‌پاش و حجم مورد نیاز برای پوشش کامل درختان متغیره، نه اینکه الزاماً در هر مرحله به ۱۵۰۰ لیتر آب نیاز باشه.
      باز هم از اینکه با دقت مطالعه کردید و نظر دادید، صمیمانه سپاسگزاریم. درصورت سوال میتوانید با شماره مشاوران ما تماس بگیرید 09155566711

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرامرزی
6 روز قبل

با سلام! خدا وکیلی این چه طریقه مصرفی هست؟۵_۲۰ لیتر در ۵۰۰تا ۱۵۰۰ لیتر آب.

شماره تماس
9173525310
زهرا قنادان
پاسخ به  فرامرزی
5 روز قبل

سلام و عرض ادب
ممنونیم از توجه دقیق و بازخورد شما.
در مورد دوز مصرفی که در مقاله اشاره شده (۵ تا ۲۰ لیتر در ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر آب)، باید توضیح بدیم که دوز پایه معمولاً ۵ لیتر در ۵۰۰ لیتر آب هست. حالا بسته به میزان نیاز درخت، شدت بیماری، حجم پوشش سبز، سن درخت و هدف از محلول‌پاشی (پیشگیری یا درمان)، این مقدار می‌تونه افزایش پیدا کنه.
حجم آب هم بر اساس نوع سم‌پاش و حجم مورد نیاز برای پوشش کامل درختان متغیره، نه اینکه الزاماً در هر مرحله به ۱۵۰۰ لیتر آب نیاز باشه.
باز هم از اینکه با دقت مطالعه کردید و نظر دادید، صمیمانه سپاسگزاریم. درصورت سوال میتوانید با شماره مشاوران ما تماس بگیرید 09155566711

علیزاده
6 ساعت قبل

سلام.تو روستای ما حدود ده سال هست که چغاله بادام ها می‌ریزه.به نظرتون علت و درمانش چیه؟

شماره تماس
9133633313
زهرا قنادان
پاسخ به  علیزاده
3 ساعت قبل

سلام و وقت بخیر 🌸
ریزش چغاله بادام می‌تونه به دلایلی مثل کمبود عناصر غذایی (مثل بور و کلسیم)، آبیاری نامنظم، تنش دمایی یا بیماری‌های قارچی باشه.
برای جلوگیری از ریزش، پیشنهاد می‌کنیم از فسفیت پتاسیم و کودهای بوردار مانندپ کود کلسیم بور کرافت ه‌صورت محلول‌پاشی استفاده کنید تا درخت تقویت بشه و میوه‌ها موندگارتر بشن.

برای مشاوره بیشتر با ما تماس بگیرید: 09155566711

comment-form-image-asha-agri