علت گل ندادن زعفران چیست؟+ بهترین راه حل
سر فصل های این مقاله
بسیاری از کشاورزانی که در زمینه کشت زعفران فعالیت دارند، گاهی اوقات با مشکلی همچون کم گل دادن زعفران روبرو میشوند. اما علت گل ندادن زعفران چیست؟
این که زعفران کم گل میدهد، علتهای مختلفی دارد که ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل و جامع این علتها را مورد بررسی قرار دهیم و همینطور راهکارهایی را هم برای جلوگیری از این مشکل یا رفع آن ارائه دهیم. بنابراین اگر میخواهید علت گلدهی کم زعفران را بدانید، با ما همراه باشید.
خلاصهای از مقاله: زعفران ممکن است به دلایل مختلف مانند شرایط آب و هوایی نا مناسب، کم آبی، سرمازدگی، کوددهی اشتباه و… نتواند به خوبی گلدهی کند. کوددهی و رسیدگی به مزرعه مهمترین نقش را در عدم گلدهی زعفران دارند. لازم است از کودهای افزایش گلدهی زعفران استفاده کنید تا بتوانید با تقویت پیازهای زعفران، میزان گلدهی را افزایش دهید. در این مقاله به معرفی 2 کود مخصوص زعفران از برندهای وارداتی «بمب» و «شوک» پرداختهایم. |
علت گل ندادن زعفران چیست؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که عوامل بسیاری وجود دارند که میتوانند روی گل ندادن زعفران تاثیر بگذارند. به طور کلی اگر شما یک سری از فاکتورها را رعایت نکنید، باعث میشود که پیازهای زعفران شما رشد نکنند و در نهایت گلدهی هم نداشته باشند. این عوامل عبارتند از:
● کوچک بودن پیاز زعفران
یکی از علتهای عدم گلدهی زعفران، ریز بودن پیازهای این گل است و نقش مهمی در گل ندادن زعفران دارد. زمانی که شما در مزرعه خود اقدام به کشت زعفران میکنید، اگر برای کشت این محصول از پیازهای ریز استفاده کنید و در این زمینه تخصص لازم را هم نداشته باشید، باعث میشود که زعفران گل ندهد یا مدت بسیار طولانی زمان ببرد تا زعفران به گلدهی برسد.
یکی از نکاتی که در این مورد وجود دارد، این است که پیازهای زعفرانی که کمتر از ۸ گرم هستند، به عنوان پیازهای ریز شناخته میشوند و اگر شما میخواهید زعفران با گلدهی خیلی خوبی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که پیازهای زعفران را در سایزهای درشتتر انتخاب کنید و یا از کود برای تقویت پیاز زعفران استفاده کنید.
● عدم محلول پاشی به موقع پیاز زعفران
از جمله علتهای دیگری که میتوان برای کم گل دادن زعفران عنوان کرد، عدم محلول پاشی کود افزایش گلدهی زعفران است. به طور کلی باید گفت، محلول پاشی زعفران باید به موقع باشد و اگر رعایت نشود، مشکلاتی از قبیل گل ندادن آن به وجود میآید.
بنابراین از جمله توصیههایی که در این مورد شده است، این بوده که بعد از برداشت گلهای زعفران، باید ۴ الی ۶ مرحله عمل محلول پاشی به شکل صحیح انجام شود.
● عدم رعایت برنامه کودی مناسب
همانطور که میدانید، کود به عنوان تغذیه گیاه در نظر گرفته میشود و گیاهان باید به خوبی تغذیه شوند تا رشد خوبی داشته باشند. پیازهای زعفران هم مانند سایر گیاهان، برای این که بتوانند رشد خوبی داشته باشند، به کوددهی به موقع و مناسب نیاز دارند.
بنابراین لازم است حتما از جدول کود دهی زعفران پیروی کنید تا بتوانید در هر مرحله رشدی، مواد غذایی مورد نیاز را به گیاه برسانید.
● عدم انجام سله شکنی
مورد دیگری را که میتوان به عنوان یکی از دلایل کم گل دادن زعفران معرفی کرد، عدم انجام سله شکنی است. سله شکنی چیست؟ سله شکنی یعنی راه رشد پیازهای زعفران هموار شود و با انجام این کار، خاکهایی که در مسیر رشد پیاز زعفران قرار میگیرند، نرم میشوند و در نهایت پیازهای زعفران میتوانند به راحتی رشد کنند و گلدهی داشته باشند.
یکی از کودهایی که میتواند در نرم شدن خاک موثر باشد، کود هیومیک اسید برای زعفران است. بنابراین حتما از آن برای پوک کردن خاک استفاده کنید و شرایط را برای رشد بهتر پیازهای زعفران مهیا کنید.
بهترین راه برای افزایش گلدهی زعفران
همانطور که عواملی وجود دارند که میتوانند دلیلی بر کم گل دادن زعفران باشند، عوامل دیگری هم میتوانند بر افزایش گلدهی زعفران تاثیر داشته باشند. این عوامل عبارتند از:
● مزرعه
زمین زعفران میتواند به عنوان یکی از اصلیترین عوامل تاثیرگذار بر گلدهی پیاز زعفران شناخته شود، زیرا فاکتورهایی مانند کیفیت مزرعه، سن مزرعه و همینطور عناصری که در خاک مزرعه موجود هستند، میتوانند با میزان گلدهی پیازهای زعفران ارتباط مستقیمی داشته باشند.
● بیماریهای مربوط به پیاز زعفران
از جمله فاکتورهای دیگری که میتواند بر افزایش گلدهی زعفران تاثیر داشته باشد، بیماریهای پیاز زعفران هستند. پیاز زعفران ممکن است دچار بیماریهایی همچون بیماری کنه یا بیماری قارچ شود که این بیماریها جزء عوامل اصلی هستند که میتوانند باعث خراب شدن پیازهای زعفران و در نهایت گل ندادن آنها شوند.
به همین خاطر توصیه میکنیم که پیازهای زعفران را از مراکز فروش معتبر خریداری کنید تا از به وجود آمدن این بیماریها جلوگیری نمایید.
● سن مزرعه
در مورد سن مزرعه باید بگوییم، در سالی که شما پیازهای زعفران را کشت میکنید، میتوانید آن سال را به عنوان سال استقرار پیازها بنامید و سال آینده را سال اول برداشت گلهای زعفران.
نکته مهمی که در این قسمت وجود دارد، این است که برداشت اصلی زعفرانها از مزرعه، از سال دوم به بعد شروع میشود. سال سوم و سال چهارم، زعفران میتواند بالاترین میزان برداشت را داشته باشد و سال پنجم به بعد نیز، برداشت زعفران در مزرعه، به مرور کمتر خواهد شد.
● انجام آزمایش برای خاک مزرعه
یکی از راههای خیلی خوبی که شما میتوانید با استفاده از آن بفهمید که خاک چه کیفیتی دارد، این است که خاک مزرعه را آزمایش کنید.
برای انجام این کار، میتوانید خاک مزرعه را به آزمایشگاه ببرید و در صورت با کیفیت بودن خاک، اطمینان پیدا کنید که گلدهی زعفران در سطح خوبی انجام خواهد شد. به طور کلی باید گفت، آزمایش خاک مزرعه، یک راه مناسب برای شناخت بهتر خاک و همینطور پیشگیری از بیماریهای مزرعه است.
● منطقه جغرافیایی
یکی دیگر از مواردی که میتواند بر گلدهی زعفران تاثیر داشته باشد، منطقه جغرافیایی است. هر چقدر که منطقه جغرافیایی مناسب برای کشت زعفران باشد، میزان گلدهی پیاز زعفران هم بیشتر است.
در انتها باید گفت که مهمترین و بهترین راه برای افزایش گلدهی زعفران، کوددهی با کودهای افزایش گلدهی است. دو مورد از جدیدترین کودهای ساخته شده در جهان که فواید زیادی در جهت گلدهی زعفران دارد را در ادامه معرفی میکنیم.
کود مخصوص گلدهی زعفران شوک
یکی از راههایی که شما میتوانید با استفاده از آن به گلدهی زعفران کمک کنید، استفاده کردن از یک کود مناسب است. یکی از کودهای مناسبی که میتوان از آن برای گلدهی زعفران استفاده کرد، کود زعفران شوک است.
این کود به طور ویژه برای زعفران تولید شده و قادر است با تقویت پیاز زعفران، میزان گلدهی را به طور چشم گیری افزایش دهد. مزایای کود گلدهی زعفران شوک شامل موارد زیر است:
● از کیفیت بالایی برخوردار است؛
● باعث رشد کامل جوانههای زعفران میشود؛
● از سرعت جذب بسیار بالایی برخوردار است؛
● باعث افزایش گلدهی زعفران میشود؛
● میزان برداشت محصول را چند برابر میکند؛
● محصول آمریکایی و اصل است؛
کود مخصوص گلدهی زعفران بمب
کود مخصوص گلدهی بمب که یک کود وارداتی و ساخته شده با فناوری نانو است، یکی از انواع کودهایی به شمار میآید که میتواند باعث رشد بهتر گلهای زعفران شود.
این کود میتواند در مدت زمانی کوتاه جذب گیاه شده و میزان گلدهی زعفران را چند برابر کند. مزایای این نوع کود هم عبارتند از:
● میتواند مواد مغذی را به سرعت به گیاه برساند؛
● کیفیت کلی زعفران را بهبود میبخشد؛
● از غلظت بالای فسفر برخوردار است که برای گلدهی زعفران مناسب است؛
● غده و پیاز زعفران را تقویت میکند؛
● ریشههای زعفران را تقویت میکند؛
● خلوص بالایی دارد؛
سخن پایانی
در این محتوا در مورد علت گلدهی کم زعفران برای شما عزیزان صحبت کردیم و اشاره کردیم رعایت چه مواردی میتواند بر گلدهی زعفران تاثیر داشته باشد و در مقابل عدم رعایت کدام موارد میتواند گلدهی زعفران را کم کند.
شما عزیزان برای این که بتوانید روند گلدهی زعفران را بهتر کنید، میتوانید از دو نوع کود به نامهای بمب و شوک استفاده کنید که دارای مزایای متعددی هستند. این کودها میتوانند تاثیر خیلی خوبی در گلدهی زعفران داشته باشند و همینطور کیفیت خاک را افزایش دهند. در صورت مواجه شدن با مشکل گل ندادن زعفران، میتوانید از راه حلهایی که ارائه کردیم، استفاده کنید.
دیدگاه کاربران
باسلام مقاله خوب ومفید بود اما کامل نبود یکی از موارد که توضیح. ندادین زمان کود دهی ومحصولات پاشی است و ایا کود حیوانی مناسب هست وزیران خوب رشد کرده وبسیار سر سبز میباشد اما گل نمیدهد اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشوم
سلام روز بخیر. متاسفانه در این مرحله کار زیادی از دستتون برنمیاد. فقط باید پیاز زعفران و زمین رو طبق نکات گفته شده در مقاله برای سال بعدی آماده کنید که دیگه این اتفاق تکرار نشه. زمان مصرف کود برای افزایش گلدهی هم در آبیاری اول و قبل از گلدهی زعفران هست.