بهترین نوع سیب زمینی برای کشت
سر فصل های این مقاله
از محصولاتی که بیبروبرگرد جزو رژیم غذایی تمام مردم جهان بوده و هست، سیب زمینی است. در سراسر جهان تنوع زیادی در انواع سیب زمینی وجود دارد. اما هر کشور خاصی باتوجهبه نوع غذایی که سرو میکنند مدلهای مختلفی از آن را پرورش میدهند.
این موضوع که یک کشاورز نوع مناسب و بهتری را برای کشت سیب زمینی انتخاب کند، سهم قابلتوجهی در افزایش فروش و درآمدش خواهد داشت. تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید، قطعاً مطالب سودمندی درباره شناخت بهترین نوع سیب زمینی و انواع سیب زمینی برای کاشت کسب خواهید کرد.
سیب زمینی که بود و چگونه معروف شد؟
در کشور ما از واژه سیب زمینی در موقعیتهای مناسبی استفاده نمیشود! اما بهتر است بدانید این واژه نهتنها تمسخرآمیز نیست؛ بلکه یک گذشته دور و دراز دارد. سیب زمینی پشندی به زمان قاجار برمیگردد.
زمانی که سرجان ملکم، اولین سیب زمینی را با خود به ایران آورد و در روستای پشند استان البرز آن را کشت نمود. سرخپوستان ساکن در بولیوی و پرو اولین کسانی بودند که سیب زمینی را حدود 8 هزار سال قبل کشف کردند.
سیب زمینی از تیره گیاهان یکساله است و به نام علمی سولانوم تو بروسوم شهرت دارد. سیب زمینی دارای یک میوه سمی است؛ اما غده زیر زمینی آن بهعنوان ماده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
قدرت خداوند را در این ماده غذایی میتوانید بهوضوح مشاهده کنید. از گیاهی که میوه سمی دارد، ساقهای با غده درشتی به نام سیب زمینی خلق میشود که مناسب تغذیه انسانها است.
سیب زمینی ها به چند دسته تقسیم میشوند؟
اگر سیب زمینی را بر اساس اهداف خاصی که تولید میشود تقسیم کنیم، به دو دسته صنعتی و تازهخوری نامگذاری میشود. سیب زمینیهای صنعتی در ساخت خوراکیهایی از جمله چیپس و سیب زمینی سرخ کرده که باید ترد باشد کاربرد دارد.
اما در عوض سیب زمینیهایی که از نوع تازه خوری هستند، برای مصرف روزانه و پختوپز مناسبترند. همچنین این ماده غذایی ارزشمند از لحاظ دوره رشد میتواند به 5 دسته تقسیم شود که شامل موارد زیر هستند.
- زودرس: گونه فونتانه؛
- نیمه زودرس: گونه آلمرا؛
- میان رس: گونه مارفونا؛
- دیررس: گونه ساوالان؛
- نیمه دیررس: گونههای خاوران، آگریا، کایزر، جلی، جاوید؛
چیزی که بین تمام انواع سیب زمینی مشترک است، کوددهی آن میباشد. برای افزایش تناژ سیب زمینی ضروری است “کود ده ایکس شوک برای سیب زمینی” را بشناسید و با فواید آن آشنا شوید. در ادامه به بررسی انواع سیب زمینی برای کاشت میپردازیم.
انواع سیب زمینی برای کاشت
انتخاب بهترین نوع سیب زمینی برای کاشت در میزان برداشت سیب زمینی در هکتار بسیار موثر است. سیبزمینیها را باتوجهبه عوامل مختلفی میتوان به مدلهای گوناگونی تقسیمبندی کرد. بارزترین تفاوتها در شکل، ظاهر، رنگ، بافت درونی، طعم، و محتوای نشاستهای است.
شاید این موضوع برای شما تعجببرانگیز باشد که غالب بر 400 نوع سیب زمینی مختلف در سراسر جهان داریم. در ادامه معروفترین مدلهای سیب زمینی را برای شما با مشخصات شرح میدهیم تا در نهایت به این سؤال پاسخ دهیم که کشت کدام نوع سیب زمینی در ایران رایجتر است؟ انواع سیب زمینی برای کشت عبارتند از:
سیب زمینی طلایی
این مدل سیب زمینی برای تهیه پوره بسیار مناسب است و ورزشکاران از این نوع سیب زمینی بسیار استفاده میکنند. پوسته خارجی این مدل از سیب زمینی صاف و مسطح است، همچنین پوست نازکی دارد. درون این سیب زمینی به رنگ زرد است. یکی از بهترین نوع سیب زمینی برای کشت سیب زمینی طلایی است.
مقاله “بهترین روش کاشت سیب زمینی” را مطالعه کنید.
سیب زمینی شیرین
کاملاً از اسم این نوع سیب زمینی مشخص است که طعم شیرینتری نسبت به سایر سیب زمینیها دارد. بافت نرم و خامهای آن که مناسب برای پخت انواع کیک است.
رنگ بافت درونی این نوع سیب زمینی ترکیب رنگیهای خاصی دارد. ممکن است به رنگ زرد، نارنجی، ارغوانی و یا سفید باشد. این نوع از سیب زمینی در ایران فقط در منطقه سیستان و بلوچستان کاشت و برداشت میشود. البته که به مناطق دیگر کشور صادر می گردد اما طرفداران زیادی ندارد.
این نوع سیب زمینی همان قدر که خاص و منحصر به فرد است، خواص جانبی فراوان و مهمی دارد. برای سلامت قلب، نرمال کردن قند خون افراد دیابتی، کاهشدهنده استرس و پیشگیری از سرطان مفید است.
سیب زمینی با پوست قهوهای
همانطور که از اسم این نوع سیب زمینی مشخص است، پوست قهوهای واضحترین ویژگی این نوع سیب زمینی است. بافت درونی سیب زمینی به رنگ سفید و مناسب برای پختوپز و سرخ کردن هست. این نوع از سیب زمینی در مقابل اینکه آب کمی برای کشت نیاز دارد، میزان نشاسته بالایی هم دارد.
سیب زمینی قرمز
یکی از خاصترین انواع سیب زمینی به رنگ پوست قرمز و بافت درونی کاملاً سفید وجود دارد. شکل این سیب زمینی بهگونهای است که در نگاه اول متوجه نخواهید شد سیب زمینی دیدهاید.
یکی از خواص این نوع سیب زمینی آنتی اکسیدان مفید برای سوخت و ساز چربی رسوب شده در رگهای بدن است. پوست این نوع سیب زمینی به خاطر داشتن آنتی اکسیدان فراوان نباید گرفته شود، بلکه باید این نوع سیب زمینی را کاملاً بشویید و بهصورت آب پز مصرف نمایید.
در کشور ما برای کشاورزانی که قصد کاشت و برداشت سیب زمینی دارند، سیب زمینی قهوهای و طلایی بهترین نوع سیب زمینی برای کشت است. تقاضا برای این نوع سیب زمینی همیشه وجود دارد و کسب درآمد از این طریق راحتتر از کشت انواع دیگر سیب زمینی خواهد بود.
نکته مهم و ضروری برای انتخاب بهترین نوع سیب زمینی
سیب زمینی یک دوره خواب 2 تا ۳ماهه دارد؛ بنابراین برای کسانی که پس از برداشت محصول اقدام به کاشت مجدد میکنند باید بدانند بذر برداشت شده، یک دوره حداکثر سهماهه در سردخانه نگهداری و سپس کاشته شود. در غیر این صورت بذر کاشت شده، سیب زمینی با کیفیتی نخواهد داد.
کلام آخر
در این مطلب تلاش کردیم بهترین نوع سیب زمینی برای کشت را به شما معرفی کنیم. طبیعتاً با توجه به عرضه و تقاضایی که در هر کشور وجود دارد، کشت سیب زمینی و فروش بذر آن میتواند متفاوت باشد.
بهتر است شما که در ایران زندگی میکنید برای آغاز کاشت این محصول یک تصمیم منطقی و فکرشده بگیرید. کشاورزی شغلی پر زحمت هست که پس از برداشت محصول و فروش آن، خستگی کشاورز از تنش خارج میشود.
ما در سایت آشا اگری تلاش داریم تا شما را به بهترین شکل راهنمایی کنیم که در این مسیر پر مشقت بهترین ثمره و نتیجه را بگیرید. از اینکه تا اینجای مطلب همراه ما بودید از شما کمال تشکر را داریم.
هیچ نظری هنوز ارسال نشده است.