باید و نبایدهای مصرف کود اوره برای خیار

باید و نبایدهای مصرف کود اوره برای خیار

تاریخ انتشار:

28 اردیبهشت 1404

تاریخ بروزرسانی:

28 اردیبهشت 1404

دسته بندی :

زراعی / کودهای کشاورزی

نویسنده:

هانیه خانی

نظرات:

(0)

سر فصل های این مقاله

کود اوره یکی از منابع مهم نیتروژن است که به طور گسترده در کشاورزی، به‌ویژه در کشت خیار، استفاده می‌شود. این کود به دلیل هزینه پایین و محتوای نیتروژن بالا، توجه بسیاری از کشاورزان را جلب کرده است.

اما کارشناسان کشاورزی توصیه می‌کنند به دلایلی چون تبخیر و هدررفت زیاد این کود و احتمال آسیب به گیاه و محیط زیست بهتر است از جایگزین‌های کود اوره برای خیار استفاده شود. در همین راستا در این نوشته از آشا اگری به بررسی معایب کود اوره برای خیار و بهترین جایگزین این کود نیتروژنی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

خلاصه مقاله
مصرف کود اوره برای خیار ممکن است با معایبی چون تبخیر بالا، اسیدی شدن خاک و فرسایش آن، سوختگی ریشه و برگ گیاه و آسیب‌های محیط زیستی همراه باشد.
در همین راستا باید از جایگزین کود اوره برای خیار مثل کود فست گرو کرافت به منظور تامین نیتروژن و رشد رویشی مناسب گیاه استفاده کرد.

کود اوره برای خیار؛ مفید یا مخرب؟

کود اوره برای خیار یکی از کودهای نیتروژنی است که به دلیل درصد بالای نیتروژن (۴۶ درصد) و قیمت اقتصادی‌، مورد استفاده کشاورزان زیادی قرار می‌گیرد.

مزایای کود اوره برای خیار

از دیگر مزایای کود اوره برای خیار می‌توان به بهبود عملکرد زراعی، سهولت جذب نیتروژن توسط گیاه و نگهداری آسان آن اشاره کرد. همچنین این کود به‌دلیل غیرقابل اشتعال بودن، در شرایط انبارداری ایمن‌تر است. با این حال مصرف کود اوره برای خیار اغلب با معایب زیادی همراه است که خواص آن را به حاشیه می‌برد. از مشکلات و معایب اصلی کاربرد کود اوره برای خیار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تبخیر بالا و هدررفت کود

 یکی از مشکلات اصلی کود اوره برای خیار تبخیر بالای نیتروژن موجود در آن در دماهای بالا است که به‌سرعت به گاز آمونیاک تبدیل شده و هدر می‌رود؛ بنابراین کود اوره برای خیار نسبت به سایر کودهای نیتروژنی پایداری کمتری داشته، تلفات نیتروژن آن زیاد است و در نتیجه کارایی کود کاهش می‌یابد.

اسیدی کردن خاک

مصرف زیاد کود اوره برای خیار باعث کاهش ph خاک و فرسایش آن می‌شود. در واقع با مصرف بیش از حد این کود، غلظت آمونیاک در خاک زیاد شده و با اسیدی شدن خاک، حاصلخیزی طبیعی آن کاهش می‌یابد.

جایگزین کود اوره برای خیار

اوره با هیدرولیز آهسته در خاک، بی‌کربنات تولید می‌کند؛ بی‌کربنات یک اسید ضعیف است و می‌تواند باعث اسیدی شدن خاک و در نهایت کمبود مواد مغذی و کاهش تولید محصولات کشاورزی در طول زمان شود. اسیدیته خاک همچنین بر ارگانیسم‌های مفید موجود در خاک تأثیر منفی می‌گذارد. برای تقویت خاک و تنظیم ph می‌توان از «هیومیک اسید برای خیار» استفاده کرد.

آسیب به گیاه

مسئله دیگری که باید در نظر گرفت، احتمال آسیب به گیاهان است. درصورتی‌که کود اوره به طور مستقیم با بذر یا ریشه محصولات تماس پیدا کند، می‌تواند باعث سوختگی آن‌ها و عدم میوه‌دهی گیاه شود. عوامل دیگری نیز ممکن است باعث میوه ندادن بوته خیار باشد که در مقاله «علت خیار ندادن بوته خیار» بیشتر در خصوص این عوامل و روش‌های مقابله با آن صحبت کرده‌ایم.

معایب کود اوره برای خیار

آلودگی زیست‌محیطی

با مصرف کود اوره برای خیار نشت نیترات به منابع آبی ممکن است رخ دهد. یکی از جدی‌ترین مشکلات زیست‌محیطی مربوط به کود اوره، رواناب نیتروژن است. هنگام مصرف کود اوره در مزرعه، تمام اوره توسط گیاهان جذب نمی‌شود. نیتروژن اضافی توسط باران یا آبیاری شسته شده و می‌تواند منابع آب را آلوده کند و اثرات زیان‌باری بر اکوسیستم‌های آبی بگذارد.

در نتیجه استفاده متعدد و بی‌رویه از کود اوره برای خیار می‌تواند تبعات منفی جدی به همراه داشته باشد و به همین خاطر، ضروری است کشاورزان به انتخاب نوع کود نیتروژنه توجه ویژه‌ای داشته باشند و کود اوره را با سایر کودهای حاوی نیتروژن جایگزین کنند. در ادامه به شما یکی از بهترین کودهای جایگزین کود اوره برای خیار را معرفی می‌کنیم.

کود فست گرو کرافت، جایگزین کود اوره برای خیار

کود فست گرو (Fast Grow) از برند وارداتی کرافت، یک کود متعادل و چندمنظوره است که حاوی ۱۷٪ نیتروژن و همچنین شامل فسفر، پتاسیم و مواد آلی می‌باشد.

این کود با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و فناوری‌های جدید کشور آلمان به گونه‌ای فرموله شده که هیچ گونه اثر مخربی برای محیط زیست نداشته و نگرانی‌های ناشی از مصرف کود اوره از جمله آسیب به گیاه و محیط زیست را به صفر می‌رساند.

این کود به طور ویژه برای تسریع رشد رویشی و زایشی انواع گیاهان از جمله صیفی‌جاتی مثل خیار طراحی شده و به رشد سریع‌تر و انفجاری آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان کمک می‌کند.

همچنین این کود به بهبود کیفیت و عطروطعم میوه‌ها کمک می‌کند و انتقال سریع عناصر غذایی از ریشه به ساقه و میوه‌ها را تسهیل می‌سازد. یکی از ویژگی‌های کلیدی کود مایع فست گرو کرافت، تقویت گیاهان در برابر تنش‌های محیطی مختلف است که آن‌ها را قادر می‌سازد تا بهتر با شرایط سخت مانند کم‌آبی یا تغییرات دما سازگار شوند.

در تمام مراحل رشد بوته‌های خیار از جمله به عنوان استارتر در ابتدای فصل رشد می‌توانید از کود مایع فست گرو کرافت به جای کود اوره استفاده کنید. این کود به دو روش آبیاری و محلول پاشی کاربرد دارد.

اگر در خصوص مصرف و تهیه این کود سوالی دارید و می‌خواهید نظر یک متخصص کشاورزی را بدانید می‌توانید از طریق فرم زیر درخواست مشاوره خود را ثبت کنید. کارشناسان کشاورزی تیم آشا اگری در کوتاه‌ترین زمان درخواست شما را بررسی و با شما تماس خواهند گرفت.

Hidden
Hidden

خرید بهترین کود نیتروژنه برای خیار

برای خرید انواع کود تقویتی مخصوص خیار از جمله کود فست گرو کرافت می‌توانید به «فروشگاه کود» آشا اگری مراجعه و به راحتی و در چند کلیک ساده سفارش خود را ثبت کنید. ارائه کالای باکیفیت در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اولویت تیم آشا اگری قرار دارد.

سخن پایانی

به‌طور کلی، کود اوره یکی از کودهای نیتروژنه پرکاربرد در کشاورزی است اما مصرف آن باید با احتیاط و دقت انجام شود. زیرا مصرف آن ممکن است منجر به آسیب رسیدن به گیاه و محیط زیست و تخریب خاک کشاورزی شود. برای به حداقل رساندن این خطرات باید کود اوره برای خیار را با سایر کودهای نیتروژنه کم خطر و مؤثر جایگزین کرد.

مطالب مرتبط

برای داشتن خیارهایی باکیفیت و در تناژ بالا نباید اهمیت مرحله گلدهی را فراموش کنید. اگر گل‌های خیار سالم و زیاد باشند در نهایت محصول بیشتری برداشت می‌کنید و به سودآوری بالاتری می‌رسید. ما در مقاله «افزایش گلدهی خیار» راهکارهای تقویت گلدهی از جمله بهترین کود را معرفی کرده‌ایم.
گاهی در اثر مصرف بیش از حد و نادرست کودهای شیمیایی خاک فقیر شده، فرسایش یافته و حاصلخیزی خود را از دست می‌دهد. در این موارد توصیه می‌شود حتما از «کود اصلاح کننده خاک» استفاده کنید.

سوال متداول

معایب مصرف کود اوره برای خیار چیست؟

تبخیر بالا و هدررفت کود، اسیدی شدن خاک و کاهش حاصلخیزی آن، آسیب به گیاه و آلودگی زیست محیطی از مهم‌ترین معایب مصرف کود اوره برای خیار است.

چرا باید از کود حاوی نیتروژن برای خیار استفاده کنیم؟

کمبود نیتروژن باعث کاهش فتوسنتز شده و بر رشد رویشی (کوتاهی و رنگ پریدگی گیاه) و تولید میوه (رنگ روشن میوه و ترد و نوک تیز شدن آن) اثر می‌گذارد.

بهترین جایگزین کود اوره برای خیار چه کودی است؟

کود فست گرو از برند آلمانی کرافت حاوی 17 درصد نیتروژن است و با اثر رشد انفجاری بهترین جایگزین کود اوره برای خیار محسوب می‌شود.

شاید دوست داشته باشید
blog-author

نویسنده: هانیه خانی

من یک نویسنده هستم که با اشتیاق به کشاورزی مینویسم، دنیای سبز باغبانی را به تصویر میکشم تا به مخاطبانم کمک کنم با این حرفه بیشتر آشنا شوند و با مطالعه مقالات من محصولات بهتری پرورش دهند.

باتشکر از همراهی و نظردهی شما

بستن

این پست چقدر مفید بود؟ (امتیاز 5 از 1 رای)

data-rating-5 data-rating-4 data-rating-3 data-rating-2 data-rating-1

مارا به همکاران و دوستان خود معرفی کنید.

social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri

هیچ نظری هنوز ارسال نشده است.

[wpdiscuz_comments]
comment-form-image-asha-agri