کشاورزان از کود فروت ست بهمنظور افزایش گلدهی و میوهدهی، تقویت جوانهها، کنترل سالآوری درختان و افزایش مقاومت گیاهان در برابر سرما و یخزدگی استفاده میکنند. اجزا و ترکیبات کود فروت ست طوری فرمولاسیونبندی شده که در کوتاهترین زمان، باغداران شاهد نتایج فوقالعادهای در محصولات خود باشند.
در ترکیبات فروت ست عناصر درشتمغذی و ریزمغذی ضروری از جمله نیتروژن، فسفر، روی و بور به چشم میخورد که هر کدام نقش مخصوصی در رشد گیاهان بازی میکنند. در این نوشته از آشا اگری با بهترین ترکیب فروت ست برای انتخاب کودی مناسب آشنا میشویم.
خلاصهای از این مقاله کود فروت ست کودی است که از ترکیبات متنوعی تشکیل شده و هر شرکت سازنده میتواند با فرمولاسیون مخصوص آن را تولید و به بازار عرضه کند. اما مهمترین ترکیبات فروت ست شامل نیتروژن، فسفر، پتسایم، اسیدهای آمینه، آهن، روی، بور، کلسیم، منگنز و مولیبدن هستند. در حال حاضر یکی از کاملترین کودهای فروت ست در بازار که با فناوری نانو تشکیل شده و خلوص بالایی نیز دارد، کود فروت ست شوک است. این کود به دو روش محلول پاشی و آبیاری قابل استفاده است. |
ترکیبات فروت ست چیست؟
مرحله فروت ست به مرحله شروع تشکیل میوه و آمادهسازی جوانهها گفته میشود. جوانههای درختان برای باروری بهتر در مرحله فروت ست، به مجموعه کاملی از عناصر میکرو و ماکرو نیاز دارند. برخی از عناصر به مقدار بیشتر و برخی از عناصر در دوزهای پایینتر باید در دسترس گیاه قرار بگیرد.
مراحل گلدهی و فروت ست، مراحل فیزیولوژیکی کلیدی برای تولید محصولات خوب و باکیفیت هستند. اگر مواد مغذی بعد از مرحله برداشت میوه در اختیار درخت قرار نگیرند یا به عبارتی درخت تجدید انرژی نکند، تجمع مواد ذخیرهشده در اندامهای مختلف گیاه بهویژه جوانهها تحتتأثیر قرار گرفته و مرحله گلدهی دچار اختلال میشود، بنابراین ترکیبات و اجزا کود فروت ست از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
کود فروت ست باید ترکیب متناسبی از عناصر غذایی باشد تا گیاه بتواند این مواد مغذی را برای سال آینده ذخیره کند و آمادگی ورود به فصل باروری و زیستی جدید را داشته باشد. در ادامه با بهترین ترکیبات فروت ست برای درختان و نقش هر یک بیشتر آشنا میشویم:
عناصر درشت مغذی موجود در فروت ست
سه عنصر درشت مغذی یعنی همان npk وظایف بسیار حیاتی در گیاهان برعهده دارند؛ بنابراین باید به مقدار لازم در بهترین کود مایع فروت ست وجود داشته باشند، در ادامه نقش هرکدام را در کود فروت ست بررسی میکنیم:
نیتروژن (N)
نیتروژن یکی از کاربردیترین ترکیبات فروت ست است که کاربرد آن بیشتر در زمان پس از برداشت میوه مطرح است. نیتروژن نقش اساسی در سلامت و تقویت گیاه ایفا میکند و باعث افزایش طول عمر تخمکها و در نتیجه افزایش دوره گردهافشانی مؤثر و بهبود گل انگیزی میشود.
جوانهها پیش از خزان برگها، باید مقادیر کافی از عنصر نیتروژن را دریافت کنند؛ زیرا فعالیت ریشهها در اوایل بهار محدود بوده و قادر به جذب نیتروژن نخواهد بود که نتیجه آن میوههایی کوچک و با عملکرد پایین میشود.
در طول مرحله فروت ست، نیتروژن به رشد گلها، گردهافشانی و لقاح کمک میکند. این عنصر جزء کلیدی پروتئینها، آنزیمها و کلروفیل است که همگی برای رشد و تولیدمثل گیاه ضروری هستند.
علاوه بر این، نیتروژن بر کیفیت و کمیت میوهها نیز تأثیر میگذارد. نیتروژن در ترکیبات فروت ست، به تقویت تقسیم سلولی و تولید میوههای بزرگ، باکیفیت و یکپارچه کمک میکند بنابراین بهترین مارک فروت ست باید حاوی مقدار مناسبی از نیتروژن باشد.
حفظ سطح متعادل نیتروژن، برای اطمینان از میوه دهی مناسب و عملکرد مطلوب در درختان و سایر محصولات بسیار مهم است؛ زیرا مقادیر بیش از حد نیتروژن بر رشد رویشی و شکلگیری میوه تأثیر منفی میگذارد.
پتاسیم (K)
پتاسیم نیز یکی از درشتمغذیهای موجود در ترکیبات و اجزا کود فروت ست است که بر جنبههای مختلف رشد و تولیدمثل گیاهان از جمله مرحله فروت ست و تشکیل میوه تأثیر میگذارد.
یکی از نقشهای کلیدی پتاسیم در میوه دهی، تنظیم فشار اسمزی است. پتاسیم با حفظ فشار اسمزی مناسب به تنظیم تعادل آب در سلولهای گیاهی کمک میکند. سطوح کافی پتاسیم در سلولهای گیاهی جذب آب کافی را تضمین میکند و از مسائلی مانند تنش آبی یا پژمردگی که میتواند بر روی میوهها تأثیر منفی بگذارد، جلوگیری میکند.
پتاسیم همچنین به حرکت و توزیع قندها در گیاه کمک میکند و مواد جذب شده از برگها و سایر بافتها را به میوههای در حال رشد منتقل میکند. علاوه بر این، پتاسیم بر تنظیم هورمونهای رشد، بهویژه سنتز و انتقال اکسین تأثیر میگذارد.
پتاسیم با ارتقای سلامت گیاه به طور غیرمستقیم روی میوهدهی تأثیر میگذارد و تحمل گیاه را به تنشهایی مانند خشکی، بیماریها و آفات افزایش میدهد. وجود این عنصر مهم در ترکیبات فروت ست برای رشد بهینه میوه ضروری است.
فسفر (P)
در ترکیب فروت ست عنصر درشت مغذی فسفر نیز وجود دارد. یکی از نقشهای اصلی فسفر در میوهدهی، انتقال و ذخیره انرژی است. فسفر در فرآیندهای متابولیکی مختلف در طول رشد میوه از جمله تقسیم سلولی، جذب مواد مغذی و سنتز ترکیبات آلی کاربرد دارد. فسفر برای سنتز اسیدهای نوکلئیک که اساس DNA و RNA را تشکیل میدهند موردنیاز است.
علاوه بر این، فسفر برای رشد ریشه و جذب مواد مغذی در گیاهان ضروری است. در طول فروت ست، یک سیستم ریشهای گسترده برای تأمین آب و مواد مغذی کافی برای میوههای در حال رشد ضروری است. فسفر موجود در ترکیبات فروت ست، در سنتز و ذخیره کربوهیدراتها، پروتئینها و لیپیدها که برای رشد میوه ضروری هستند، نقش دارد.
عناصر ریز مغذی کود فروت ست
در بررسی کود فروت ست و تاثیر آن بر میوه دهی درختان دریافتیم که عناصر ریزمغذی میتوانند در افزایش مقاومت گیاه در برابر سرما و جلوگیری از سال آوری بسیار پرکاربرد باشند. در ادامه به بررسی وظایف و تاثیرات هرکدام در گیاهان میپردازیم:
کلسیم (CA)
کلسیم دیگر ترکیب فروت ست است که تأثیر مستقیمی بر رشد و کیفیت میوهها دارد. یکی از نقشهای اصلی کلسیم در تشکیل میوه، تقسیم و انبساط سلولی است. کلسیم در تشکیل دیواره سلولی نقش دارد و باعث استحکام آن و در نتیجه رشد مناسب بافت میوه میشود.
کلسیم همچنین نقش حیاتی در تنظیم فعالیت آنزیمها در طول مرحله فروت ست دارد و عملکرد مناسب آنزیمهای دخیل در رشد میوه، مانند آنزیمهایی که در متابولیسم دیواره سلولی، متابولیسم قند و تنظیم هورمون نقش دارند را تضمین میکند.
بهطورکلی، کلسیم با ترویج تقسیم و گسترش سلولی، تنظیم فعالیت آنزیمها، کمک به حملونقل مواد مغذی و جلوگیری از بیماریها، نقش مهمی در مرحله تشکیل میوه ایفا میکند. از طرف دیگر کلسیم بر روی جوانهزنی دانه گرده تأثیر مثبت میگذارد، هرچه جوانهزنی بیشتر باشد، رشد لوله گرده سریعتر آغاز میشود.
آهن (Fe)
آهن نقش بسزایی در میوه دهی و فروت ست درختان دارد. اگرچه آهن به مقدار کمی موردنیاز است، اما یک ریز مغذی ضروری برای گیاهان است و چندین عملکرد کلیدی در مرحله میوهدهی دارد. آهن جزء حیاتی آنزیمهای دخیل در فرآیندهای متابولیک مختلف است.
برای سنتز و فعالیت آنزیمهایی مانند کاتالاز، پراکسیداز و فردوکسین ضروری است. این آنزیمها نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات، فتوسنتز، تنفس و تنظیم هورمون دارند. با شرکت در این واکنشهای آنزیمی، آهن از فرآیندهای بیوشیمیایی مورد نیاز برای تشکیل و رشد میوه پشتیبانی میکند.
آهن همچنین در تشکیل کلروفیل نقش دارد و برای عملکرد مناسب آنزیمهای دخیل در بیوسنتز و متابولیسم هورمونهای میوه موردنیاز است و سطوح هورمونی متعادل را برای رشد میوه تضمین میکند.
به طور خلاصه، آهن برای میوهدهی درختان ضروری است و باید در ترکیبات و اجزا کود فروت ست موجود باشد، زیرا واکنشهای آنزیمی، تشکیل کلروفیل، انتقال الکترون، متابولیسم هورمونها و مکانیسمهای دفاعی را تسهیل میکند.
بور (B)
ریز عناصر از جمله بور نقش اساسی در گلدهی درختان دارند. حضور بور در ترکیبات فروت ست، برای فرآیندهای فیزیولوژیکی اصلی گیاه مانند تقسیم سلولی و رشد ضروری است. علاوه بر این، این ریزمغذی نقش کلیدی در گرده افشانی، رشد لولههای گرده و تشکیل میوه دارد.
لولههای گرده که مسئول رساندن سلولهای اسپرم به تخمکها برای لقاح هستند. در مرحله فروت ست، بور باعث افزایش طول عمر دانههای گرده میشود. همچنین در حملونقل قندها، کربوهیدراتها و پتاسیم، در متابولیسم نیتروژن، در تشکیل پروتئینها و در تنظیم سطح هورمونها شرکت میکند.
از علائم کمبود بور میتوان به توقف رشد و نمو ریشه، توقف تقسیم سلولی در ساقهها و برگهای جوان، میانگرههای کوتاه و ریزش گل اشاره کرد. بور به سنتز و تنظیم جیبرلینها کمک میکند که در تنظیم اندازه میوه، تشکیل میوه و رشد بذر نقش دارند.
روی (Zn)
روی یک ریز مغذی ضروری در ترکیبات کود فروت ست است که در فرآیندهای مختلف فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مربوط به رشد میوه نقش دارد. روی برای سنتز، فعالسازی و متابولیسم هورمونهای گیاهی مانند اکسینها و سیتوکینینها ضروری است.
روی موجود در ترکیبات فروت ست، برای فعالیت آنزیمهای دخیل در همانندسازی و ترمیم DNA و همچنین سنتز پروتئین مورد نیاز است. این فرآیندها برای رشد و نمو بافتهای گیاهی، از جمله رشد میوه در مرحله فروت ست، حیاتی هستند. روی، در تولید تنظیمکنندههای رشد که مسئول افزایش طول میانگره و توسعه کلروپلاستها هستند، نقش دارد.
به طور خلاصه، روی با تأثیر بر تنظیم هورمون، سنتز DNA و پروتئین، فعالیت آنزیمها، مکانیسمهای دفاعی آنتیاکسیدانی و یکپارچگی غشاء نقش حیاتی در میوهدهی درختان دارد. کمبود روی در ترکیبات فروت ست، به طور قابلتوجهی رشد و پتانسیل درخت را در مرحله گلدهی کاهش میدهد.
منگنز (Mn)
منگنز از بهترین ترکیبات فروت ست است. سطوح کافی منگنز برای فتوسنتز کارآمد ضروری است که انرژی و مواد مغذی موردنیاز برای رشد و نمو میوه را فراهم میکند. منگنز در فتوسنتز، استفاده کارآمد از نیتروژن، متابولیسم پروتئین و فعال شدن آنزیمها و مکانیسمهای دفاعی گیاه مرتبط است.
این ماده روی متابولیسم کربوهیدراتها و اسیدهای چرب، واکنشهای فسفوریلاسیون و تشکیل اسیدهای نوکلئیک (DNA و RNA) و همچنین سنتز ساکارز و تشکیل پروتئین در گیاه تأثیر گذاشته و باعث رشد لوله گرده، افزایش مقاومت گیاه در برابر تنشهای زیستی و جوانهزنی بهتر گرده میشود.
مولیبدن (Mo)
مولیبدن بهعنوان یک ریزمغذی حیاتی در کودهای فروت ست، تأثیر زیادی بر روی رشد، تولید و کیفیت میوهها دارد. به عنوان مثال، مولیبدن بهعنوان یک کاتالیزور در تبدیل نیتروژن به فرمهای قابل جذب برای گیاهان نقش دارد. بهبود جذب نیتروژن به تقویت رشد و افزایش تولید میوه کمک میکند.
مولیبدن به تولید و فعالیت آنزیمهای مهمی که در متابولیسم گیاه نقش دارند، کمک میکند. بهویژه آنزیمهایی که در تبدیل مواد مغذی به ترکیبات قابل استفاده برای گیاه مؤثر هستند.
وجود مولیبدن در کود فروت ست میتواند به بهبود کیفیت میوهها کمک کند. این عنصر میتواند به افزایش اندازه، رنگ و طعم میوهها منجر شود. مولیبدن به افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماریها و تنشهای محیطی (مانند خشکی و کمبود مواد مغذی) کمک میکند. این خاصیت به بهبود تولید میوه و کاهش خسارتها در شرایط نامساعد کمک میکند.
آمینو اسید، مهمترین ترکیب فروت ست
یکی از مهمترین ترکیبات فروت ست که نقش بسزایی در کاهش خطرات سرمازدگی ایفا میکند آمینو اسید است. اگرچه اسیدهای آمینه در دسته مواد مغذی درشت یا ریزمغذی جا نمیگیرند؛ اما بلوکهای ساختمانی ضروری پروتئینها هستند و در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف مربوط به رشد میوه نقش دارند.
پروتئینها در فرآیندهای مختلفی مانند تقسیم سلولی، انتقال مواد مغذی، فعالیت آنزیمها، تنظیم هورمونها و مکانیسمهای دفاعی نقش دارند.
آمینو اسیدها میتوانند بهعنوان پیشساز یا واسطه در سنتز هورمونهای گیاهی مانند اکسینها، سیتوکینینها و جیبرلینها عمل کنند. اسیدهای آمینه باعث افزایش محتوای قند و پروتئین در سلولهای میوه و افزایش حجم سلولی میشود.
بهترین کود فروت ست با ترکیبات عالی
بهترین کود فروت ست کودی است که در ترکیبات و اجزای خود مقدار مناسبی از هر یک از عناصر مذکور را داشته باشد. با «محلول پاشی فروت ست» جوانهزنی درختان افزایش مییابد، سوختوساز گیاه تحریک میشود، سال آوری کنترل شده و محصولاتی باکیفیت و در تناژ بالا برداشت میکنید. از بهترین کودهای فروت ست موجود در بازار که شامل بهترین ترکیب فروت ست میشوند را در ادامه معرفی میکنیم.
کود فروت ست شوک، کودی با ترکیبات استثنائی
کود فروت ست شوک محصول فوقالعاده کمپانی پن آمریکا برای تنظیم میوهدهی و جوانهزنی درختان است. در ترکیبات و اجزا کود فروت ست شوک، عناصر روی، بور، آمینواسید، نیتروژن، آهن، فسفر و کلسیم به چشم میخورد که برای افزایش گلدهی و جلوگیری از سال آوری درختان اثر مثبتی دارد.
-
کود فروت ست مایع شوک380,000 تومان – 3,515,000 تومان
کود مایع فروت ست شوک بهصورت آبیاری و محلولپاشی کاربرد دارد. شما میتوانید این کود آمریکایی را از طریق کلیک بر روی محصولی که مشاهده میکنید در بسته بندیهای 1 لیتری، 5 لیتری و 20 لیتری تهیه کنید.
خرید کود فروت ست خارجی
شما عزیزان کشاورز برای خرید انواع کودهای کشاورزی ازجمله فروت ست آمریکایی شوک و جنریت میتوانید به فروشگاه کشاورزی آشا اگری مراجعه نمایید. قیمت فروت ست در وبسایت ما بسیار مقرونبهصرفه است. کسب رضایت مشتریان در اولویت تیم آشا اگری قرار دارد.
کلام پایانی
مصرف کود فروت ست در بین کشاورزان بهمنظور تقویت میوهدهی و کنترل سالآوری درختان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. پیش از تهیه کود، باید با اجزا و ترکیبات کود فروت ست آشنا باشیم تا بهترین انتخاب را برای باغات خود داشته باشیم. در این نوشته از آشا اگری با ترکیبات فروت ست و نقش هر یک بیشتر آشنا شدیم و بهترین کودهای مایع را با بهترین ترکیب فروت ست معرفی کردیم.
مطالب مرتبط
همیشه یکی از سوالات مهم باغداران «زمان سمپاشی فروت ست» بوده است، برای همین مقالهای را به این موضوع اختصاص دادهایم که پیشنهاد میکنیم حتماً آن را مطالعه کنید. برخی میوهها مثل سیب، انگور، انار و… برای اینکه در بازار مشتری پسند باشند باید خوش رنگ باشند، به همین منظور پیشنهاد میکنیم از انواع «کود رنگ آوری میوه» استفاده کنید. |
سؤالات متداول
عناصر درشتمغذی لازم در ترکیبات فروت ست چیست؟
پتاسیم، نیتروژن و فسفر مهمترین عناصر ماکرو در ترکیب فروت ست هستند.
نقش روی در ترکیبات فروت ست چیست؟
روی در تولید کلروفیل، فعالیت آنزیمها و عملکرد هورمونهای گیاهی چون اکسین نقش دارد و باعث میوهدهی بهتر درختان میشود.
مهمترین ترکیبات فروت ست چیست؟
عناصر درشت مغذی NPK، ریزمغذی روی، بور و آهن و اسیدهای آمینه مهمترین ترکیبات و اجزا فروت ست هستند.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 2.8 / 5. تعداد امتیاز: 20
تا الان امتیازی ثبث نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.