سریع‌ترین راه‌های جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو+ درمان آن

سریع‌ترین راه‌های جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو+ درمان آن

تاریخ انتشار:

17 دی 1403

تاریخ بروزرسانی:

29 دی 1403

دسته بندی :

زراعی

نویسنده:

فرزانه خانی

نظرات:

(0)

سر فصل های این مقاله

دامنه تنوع عواملی که می‌تواند به درختان، از جمله درخت گردو، آسیب وارد کند، بسیار گسترده است. یکی از این عوامل، سرمازدگی است که با پایان روزهای گرم و آغاز فصول سرد، کاهش شدید دمای هوا باعث بروز آن می‌شود. سرمازدگی گردو می‌تواند آسیب‌های جدی به درخت وارد کند. اما اگر باغداران با روش‌های پیشگیری یا مدیریت این تنش آشنا باشند، قطعا می‌توانند میزان خسارت را کاهش دهند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌های جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو بپردازیم و اصول مبارزه با این مشکل شایع در بین باغداران گردو را بیاموزیم. اگر شما هم قصد دارید در فصل سرما یاری‌گر درختان گردوی باغ خود باشید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خلاصه مقاله
سرمازدگی درخت گردو می‌تواند خسارات جدی به باغداران وارد کند، اما با استفاده از روش‌هایی مانند تأخیر در هرس، استفاده از کودهای مناسب مانند جلبک دریایی و آمینواسید، تأمین گرما، و رنگ‌آمیزی تنه درخت می‌توان از این آسیب پیشگیری کرد.
همچنین درمان سرمازدگی شامل هرس شاخه‌های آسیب‌دیده و تغذیه مناسب درخت است تا مقاومت آن افزایش یابد.

علائم سرمازدگی درخت گردو

تفاوتی ندارد از کدام گونه استفاده می‌کنید؛ علائم سرمازدگی در تمامی درختان گردو مشابه است. همینطور تفاوتی ندارد که درخت گردوی شما بر اثر کدام یخبندان، سرمازده شده است. هرچند تاثیر سرمازدگی بهاره بیشتر از سرمای زمستانه می‌باشد؛ اما چه در بهار و چه در زمستان امکان سرمازدگی درخت وجود دارد.

علائم سرمازدگی در درختانی که سابقاً درگیر آفتاب‌سوختگی بوده‌اند، شدیدتر است. بافت‌های ضعیف‌شده این درختان به‌سختی می‌توانند دمای پایین را تحمل کنند و در مواردی سرمازدگی ممکن است باعث از بین رفتن آن‌ها شود.

سرمازدگی درخت گردو

یکی از رایج‌ترین علائم سرمازدگی، بروز رگه‌های تیره‌رنگ در پوسته داخلی درخت و گاهی تیره‌شدن پوسته خارجی است. در مواردی نیز ترک‌هایی در پوست ظاهر می‌شود. سرمازدگی شدید می‌تواند بر باردهی سال آینده تأثیر منفی بگذارد و خسارت‌های اقتصادی وارد کند. اگر سرمازدگی در زمانی اتفاق بیفتد که درخت گل یا برگ دارد، ممکن است باعث ریزش غیرطبیعی برگ و گل‌ها شود.

پیشگیری از سرمازدگی درخت گردو

خوشبختانه راهکارهای پیشگیری از سرمازدگی درخت گردو متنوع است. با توجه به این تنوع، کارشناسان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو صرفا از یک راهکار استفاده نکنید بلکه چند مورد را به صورت همزمان به کار ببندید. برخی از راهکارهای جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو عبارت‌اند از:

تاخیر در هرس درخت

اگر در منطقه‌ای باغداری می‌کنید که در اواخر زمستان یا اوایل بهار، با دوره‌های یخبندان شدید مواجه هستید، آسیب اقتصادی سرمازدگی برای درختان شما چندین برابر خواهد بود.

تاخیر در هرس برای مقابله با سرمازدگی درختان گردو

در این دوره درختان معمولا از خواب بیدار شده و شروع به گلدهی می‌کنند. به همین دلیل سرمازدگی بسیار برای آنها آسیب‌زا است. از آنجا که هرس دیرهنگام می‌تواند زمان بیدار شدن درخت از خواب زمستانی را به تاخیر بیاندازد، توصیه می‌شود هرس درختان خود را دیرتر انجام دهید تا گلدهی آنها به تاخیر افتاده و بعد از عبور از دوره‌های سرما، شکوفا شوند.

استفاده از کود مناسب

قبل از سرمای زمستانه استفاده از کود اسید آمینه یا جلبک دریایی، درخت گردو را در مقابل سرمازدگی مقاوم می‌کند. کود اسید آمینه یک کود آلی است که آمینو اسیدهای ضروری برای ساخت پروتئین را در اختیار درخت قرار می‌دهد.

استفاده از این کود موجب رشد بهتر درخت و همچنین مقاوم شدن آن در برابر تنش‌های دمایی و همچنین عوامل بیماری‌زا می‌شود. ما جزئیات بیشتر تاثیرات این کود را در مقاله «آمینو اسید چیست» بررسی کرده‌ایم.

کود جلبک دریایی نیز یکی از کودهایی است که مقاومت درخت را در مقابل تنش‌های آب و هوایی افزایش می‌دهد. این کود بیولوژیک و طبیعی است و عناصر مغذی مورد نیاز درخت را به خوبی تامین می‌نماید.

برای مقابله با سرمای بهاره نیز، توصیه ما به شما محلول پاشی کود اسید آمینه به همراه کود فروت ست در مرحله تورم جوانه است. کود فروت‌ست، یک کود تقویتی است که مواد مغذی مورد نیاز درخت را به خوبی تامین می‌کند. این کود به «بهترین کود برای درختان میوه در بهار» نیز مشهور است؛ زیرا معمولا در بهار، به منظور بازدهی بیشتر درخت استفاده می‌شود.

کود سولوپتاس یکی از کودهای پر کاربرد است و همانطور که در مقاله «سولوپتاس چیست» نیز ذکر کرده‌ایم، مقادیر 52 درصدی پتاسیم و 42 درصد گوگرد را برای درخت شما تامین می‌نماید. استفاده از این کود در اولین آبیاری موجب بالا بردن مقاومت درخت در مقابل تنش‌های مختلف به ویژه سرمازدگی خواهد شد.

برای جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو به وسیله کود سولوپتاس، باید آن را با اولین آبیاری باغ گردوی خود مصرف نمایید. این روش، یکی از روش‌های جلوگیری از سرمازدگی درخت گردو در بهار می‌باشد.

در این بین استفاده از کودهای حاوی ازت می‌تواند موجب آسیب بیشتر به درخت در این زمینه شود پس استفاده از چنین کودهایی را توصیه نمی‌کنیم.

تامین گرمای بیشتر

استفاده از بخاری‌های باغی یا روشن کردن آتش در باغات گردو، موجب تامین گرمای مورد نیاز درخت برای جلوگیری از سرمازدگی درختان گردو خواهد شد.

البته که استفاده از این روش‌ها نیازمند احتیاط بالایی است تا موجب آسیب‌های ثانویه نشود. معمولا از این روش برای مقابله با سرمای کوتاه مدت بهاره استفاده می‌شود زیرا تامین گرمای یک باغ در مدت طولانی زمستان هزینه بالایی برای باغداران به همراه دارد.

رنگ آمیزی درخت

رنگ آمیزی درخت موجب می‌شود که تبخیر پوستی آن کاهش پیدا کرده و همچنین یک لایه محافظتی بر روی آن تشکیل شود. این لایه محافظتی در کاهش احتمال سرمازدگی و نیز آفتاب سوختگی موثر است. جلوگیری از آفتاب سوختگی درخت نیز خود در مصونیت از سرمازدگی موثر خواهد بود.

رنگ آمیزی درخت گردو با بردوفیکس برای مقابله با سرمازدگی

برای رنگ‌آمیزی درختان، می‌توانید از بردوفیکس به عنوان یک روش اصولی و مناسب بهره ببرید. در مورد مزایا و چگونگی استفاده از بردوفیکس در مقاله «رنگ آمیزی تنه درختان با بردوفیکس» به صورت مفصل صحبت کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، سری هم به این مقاله بزنید.

درمان سرمازدگی درخت گردو

حالا سوال اینجاست که اگر درخت گردو دچار سرمازدگی شد چه کارهایی برای درمان آن باید انجام دهیم؟ یکی از راهکارهای بسیار مناسب هرس و قطع شاخه‌هایی است که گرفتار سرمازدگی شده‌اند.

معمولا تمام بخش‌های یک درخت به طور کامل سرمازده نمی‌شود و با توجه به علائمی که در بالاتر توضیح دادیم، می‌توان شاخه‌های بیمار را شناسایی نمود تا با قطع کردن آنها مانع پیشروی بیماری شویم.

همچنین استفاده از کودهای مناسب و تامین مواد مغذی درخت در کنار تامین آب مورد نیاز نیز بسیار مهم است. درخت در این زمان، خود درگیر تنش سرمایی شده است و کاهش مواد مغذی و یا خشکی خاک و ریشه می‌توانند آسیب‌های بیشتری را به درخت گردو وارد کنند. استفاده از کود جلبک دریایی و آمینواسید در این مرحله مفید و موثر خواهد بود.

یکی از نکاتی که حتما لازم است پس از سرمازدگی به آن توجه کنید، محافظت از درخت در برابر آفات و سایر بیماری‌هاست. در این مرحله مقاومت درخت به شدت کاهش یافته و توان مبارزه با آفات و بیماری دیگر را ندارد و ممکن است آسیب جبران‌ناپذیری به آن وارد شود.

سخن آخر

سرمازدگی درخت گردو از آن دست عواملی است که می‌تواند آسیب‌های اقتصادی زیادی را به شما وارد کند. البته اصلا نباید این پدیده را غیرقابل پیشگیری دانست. راه‌های زیادی برای پیشگیری و حتی درمان این آسیب وجود دارد که می‌تواند ضررهای آن را به حداقل برساند.

فقط کافی است آگاهی خود را از این روش‌ها بالا ببرید تا از میزان آسیب‌دیدگی درختان کاهش دهید. در این مقاله نیز به همین منظور تمامی علائم، راه‌های پیشگیری و درمان سرمازدگی درخت گردو را بیان کردیم تا بتوانیم در کاهش آسیب‌دیدگی باغ گردوی شما موثر باشیم.

مطالب مرتبط

کوددهی درختان در فصل زمستان یکی از موثرترین راه‌ها برای افزایش رشد درخت در فصل بهار است. ما در همین راستا در مقاله «کود زمستانه درخت گردو» به بررسی کودهای مورد نیاز برای باغ گردو در زمستان و نحوه مصرف آنها پرداخته‌‍ایم.
کودهای npk از جمله پر مصرف‌ترین کودها برای انواع گیاهان و به خصوص درختان گردو به شمار می‌روند. برای اطلاع از قیمت آنها و مشاهده آنالیز هرکدام می‌توانید به صفحه «کود ان پی کا» در فروشگاه کشاورزی آشا اگری مراجعه نمایید.

سوالات متداول

علائم سرمازدگی درخت گردو چیست؟

بروز رگه‌های خاکستری و تیره شدن پوسته درخت علاوه بر ریزش برگ‌ها و گل‌های درخت از علائم سرمازدگی است.

راهکارهای پیشگیری از بروز سرمازدگی کدام است؟

زمان کاشت مناسب، آبیاری سر وقت، تامین گرمای باغ، رنگ آمیزی درخت و… همگی از راهکارهای پیشگیری از بروز سرمازدگی است.

کودهای مناسب برای افزایش مقاومت درخت در برابر سرما چه کودهایی هستند؟

کودهایی که مقاومت درخت را در برابر تنش‌های آب و هوایی افزایش دهند برای این مرحله مناسب هستند مانند کود جلبک دریایی، آمینو اسید و فروت‌ست.

چگونه سرمازدگی درخت گردو را درمان کنیم؟

قطع شاخه‌های سرمازده، هرس دیرهنگام و کوددهی مناسب برای تامین مواد مغذی مورد نیاز درخت از راهکارهای درمان سرمازدگی درخت گردو است.

شاید دوست داشته باشید

نویسنده: فرزانه خانی

«نویسندگی برای من فقط چیدمان کلمات نیست؛ بلکه سفری است به عمق مفاهیم کشاورزی. هر مقاله‌ای که می‌نویسم، آرزو دارم بذر دانشی باشد که در دل مخاطبانم رشد کند و محصولی از امید و آگاهی به بار آورد.»

این پست چقدر مفید بود؟ (امتیاز 0 از 0 رای)

مارا به همکاران و دوستان خود معرفی کنید.

هیچ نظری هنوز ارسال نشده است.

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *