مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم و خواص آن

مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم و خواص آن

تاریخ انتشار:

29 مهر 1403

تاریخ بروزرسانی:

29 مهر 1403

دسته بندی :

کودهای کشاورزی / زراعی

نویسنده:

فرزانه خانی

نظرات:

(0)

سر فصل های این مقاله

برداشت دانه‌های باکیفیت گندم زمانی ممکن می‌شود که علاوه بر آبیاری و خاک مناسب، مواد مغذی مورد نیاز گندم تأمین شود. یکی از حیاتی‌ترین مواد مغذی گندم که به رشد و باردهی بیشتر گندم، اصلاح خاک و افزایش مقاومت گندم در برابر آفات کمک می‌کند، گوگرد است.

کود گوگرد برای گندم ph خاک را تنظیم می‌کند، جذب عناصری چون نیتروژن و فسفر را ممکن می‌سازد و باعث افزایش عملکرد و کیفیت گندم می‌شود. در این مقاله از آشا اگری در مورد مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم صحبت می‌کنیم و پس از معرفی بهترین نوع گوگرد برای گندم، نکات استفاده از آن را بررسی می‌کنیم.

خلاصه مقاله
از مهم‌ترین خواص گوگرد برای گندم می‌توان به افزایش جذب مواد مغذی مورد نیاز گندم، مبارزه با آفات و بهبود کیفیت خاک اشاره کرد.
مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم به عوامل مختلفی ازجمله نوع کود، شرکت تولید کننده، کمبودهای خاک و گیاه بستگی دارد.
بهترین نوع گوگرد برای گندم نیز گوگرد مایع است؛ زیرا کم‌ترین ناخالصی و بالاترین عملکرد را دارد. مصرف گوگرد گرانوله برای گندم نیز به دلیل آسیب‌هایی که به خاک و گیاه وارد می‌کند توصیه نمی‌شود.

خواص گوگرد برای گندم چیست؟

مصرف کود گوگرد برای گندم، عملیات پروتئین‌سازی در گیاه را ساده‌تر می‌کند. پروتئین برای افزایش باردهی و کیفیت دانه‌های گندم و همچنین توسعه رشد طول سنبله گندم و تعداد دانه‌ها عاملی ضروری است؛ بنابراین می‌توان به‌طور قطع گفت که مصرف کود کود گوگرد برای گندم شاخصی مهم در افزایش میزان تناژ و برداشت گندم و کاهش تلفات محصول است.

همچنین گوگرد برای گندم آفاتی چون سن را دفع می‌کند و نقش مهمی در کنترل بیماری‌های قارچی گندم ایفا می‌کند. سایر خواص گوگرد برای گندم عبارت‌اند از:

  • کاهش شوری خاک
  • ضدعفونی‌کردن خاک
  • مبارزه با آفات و بیماری‌های قارچی گندم مثل لکه قهوه‌ای
  • افزایش مقاومت گندم در برابر شرایط تنش‌زا محیطی
  • افزایش میزان برداشت و کیفیت گندم
  • بهبود رشد رویشی گندم
  • کمک به بهبود عملکرد سایر کودهای گندم
  • کمک به فتوسنتز و تولید کلروفیل در گندم

بهترین نوع گوگرد برای گندم چیست؟

اکنون که با مزایای مصرف گوگرد برای گندم اشنا شدید، نوبت به انتخاب بهترین نوع گوگرد برای گندم می‌رسد. استفاده از گوگرد به اشکال مختلف از جمله گوگرد پودری، گوگرد مایع و گوگرد گرانوله در کشاورزی رایج است. در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر یک از این انواع گوگرد برای گندم می‌پردازیم.

گوگرد پودری برای گندم

این نوع گوگرد قیمت مناسبی دارد و برای کشاورزانی که به دنبال کاهش هزینه‌های تولید هستند، گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شود. همچنین محلول در آب هستند و شما کافی است پس از حل کردن کود با آب، آن را به زمین کشاورزی خود وارد کنید تا به سرعت جذب شود.

گوگرد مایع برای گندم

گوگرد مایع به سرعت در خاک جذب شده و تأثیر خود را بر رشد و توسعه‌ی گندم می‌گذارد. این ویژگی به‌ویژه در زمان‌هایی که گیاه نیاز فوری به گوگرد دارد، بسیار مهم است. گوگرد مایع به‌راحتی قابل استفاده است و کافی است آن را با مقداری آب ترکیب کنید و سپس کوددهی را انجام دهید.

بهبود کیفیت گندم با مصرف کود گوگرد

گوگرد مایع معمولاً دارای خلوص بالاتری است و به‌همین دلیل عملکرد بهتری نسبت به گوگرد پودری و گرانوله دارد. این نوع گوگرد به‌سرعت در خاک یا از طریق برگ جذب می‌شود و تاثیر مثبت خود را روی رشد گیاه به سرعت نشان می‌دهد. البته لازم به ذکر است که قیمت گوگرد مایع معمولاً از دیگر اشکال گوگرد بالاتر است، اما این هزینه با توجه به خلوص کود، سرعت تأثیرگذاری و سهولت استفاده از آن قابل توجیه است.

گوگرد گرانوله برای گندم

کود گوگرد گرانوله برای گندم به علت قیمت پایینی که دارد، در بین کشاورزان بسیار رایج است. اما به طور کلی به دلیل خطراتی که دارد، استفاده از آن توسط کارشناسان توصیه نمی‌شود. این کود در آب قابلیت انحلال ندارد، بنابراین طولانی مدت در خاک باقی می‌ماند و به مرور آزاد می‌شود. همین امر به محیط زیست اسیب می‌رساند.

از طرفی به علت وجود مقدار بالای ناخالصی، می‌تواند سلامت گیاهان را تهدید کند. همین دو مورد برای عدم استفاده از گوگرد گرانوله برای گندم کافی است.

با توجه به موارد ذکر شده، پیشنهاد ما به شما استفاده از کود گوگرد مایع است. به دلیل فواید زیاد گوگرد مایع که البته در مقاله «خاصیت گوگرد مایع» به طور کامل به بررسی آن پرداخته‌ایم، این کود برای کشاورزان گزینه‌ای مناسب و کارآمد خواهد بود.

معرفی قویترین کود گوگرد برای گندم

همانطور که گفتیم، استفاده از گوگرد مایع برای گندم به دلیل عملکرد بیشتری که دارد، توسط بسیاری از کارشناسان توصیه می‌شود. در ادامه قصد داریم شما را با بهترین برند گوگرد مایع موجود در بازار آشنا کنیم:

کود گوگرد شوک با خلوص 80 درصد

کود گوگرد مایع شوک یکی از بهترین کودهای موجود در بازار است که دارای ویژگی‌های برجسته‌ای مانند خاصیت آفت‌کشی، قارچ‌کشی، کاهش شوری خاک و بهبود وضعیت خاک می‌باشد. این کود با استفاده از فناوری نانو در کشور آمریکا تولید شده است، که به دلیل این تکنولوژی پیشرفته، سرعت جذب عنصر گوگرد توسط گیاه به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

یکی از تفاوت‌های اساسی کود گوگرد مایع شوک با سایر محصولات مشابه، خلوص بالای آن است. این محصول با خلوص 80 درصد، به سرعت اثرات مثبت خود را در خاک و گیاه نشان می‌دهد. به‌واسطه این ویژگی‌ها، کشاورزان می‌توانند با استفاده از این کود پیشرفته، بازدهی مزارع خود را به‌طور چشمگیری افزایش دهند.

نحوه مصرف گوگرد برای گندم

گوگرد مایع برای گندم به دو روش محلول‌پاشی و آبیاری قابل‌استفاده است. کود گوگرد مایع انحلال‌پذیری خوبی دارد و به‌راحتی جذب گندم می‌شود.

در روش مصرف گوگرد برای گندم به‌صورت آبیاری باید ابتدا کود گوگرد مایع را با آب ویژه آبیاری ترکیب کرد و سپس به‌صورت مستقیم یا با استفاده از سیستم‌های آبیاری کود را به مزارع گندم تزریق نمود. برای افزایش بهره وری باید از سیستمی استفاده کنید که بازدهی بالایی داشته باشد و در همین راستا مطالعه مطلب «بهترین روش آبیاری گندم» می‌تواند برای شما مفید باشد.

در روش مصرف گوگرد برای گندم به‌صورت محلول‌پاشی نیز پس از ترکیب با آب باید محلول را روی برگ‌ها و ساقه‌های گیاه بپاشید تا از طریق روزنه‌های برگ جذب گندم شود.

توصیه می‌شود عملیات محلول‌پاشی مزارع گندم را در اوایل صبح یا غروب انجام دهید تا گندم زمان کافی برای جذب گوگرد را داشته باشد. همچنین از تبخیر گوگرد مایع و هدررفت کود جلوگیری می‌شود.

دقت داشته باشید که در زمان محلول‌پاشی تمامی برگ‌های گندم آغشته به محلول گوگرد برای گندم شده باشد و به عبارتی گندم را با محلول شستشو دهید.

محلول پاشی کود گوگرد در مزرعه گندم

توصیه می‌شود در زمان محلول‌پاشی خاک مرطوب باشد و گیاه تشنه نباشد. مزارع گندم را در هوای بارانی محلول‌پاشی نکنید؛ زیرا محلول با آب باران شسته می‌شود و اثرگذاری خود را از دست می‌دهد.

درصورتی که به صورت دیم کشت می‌کنید برای از بین بردن آفات درون خاک و کاهش شوری می‌توانید کود گوگرد را بر روی خاک محلول پاشی کنید و همچنین از بهترین کود برای گندم دیم استفاده کنید تا تناژ محصولات خود را به حداکثر برسانید.

مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم

مقدار مصرف گوگرد در هکتار برای گندم بسته به عواملی چون سن گیاه، کمبودهای خاک، نوع کاشت و از همه مهم‌تر طریقه کوددهی بستگی دارد. ما در جدول زیر مقدار مصرف کود گوگرد شوک برای مزارع گندم را ذکر کرده‌ایم:

نحوه مصرفمیزان مصرف گوگرد در هکتار برای گندم
آبیاری۱۰ تا ۲۰ لیتر بصورت شیر بشکه
محلول پاشی۳ تا ۵ لیتر در هکتار با ۴۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب

زمان استفاده از گوگرد مایع برای گندم

اگر مقاله «زمان مصرف گوگرد در کشاورزی» را مطالعه کرده باشید، حتما می‌دانید کود گوگرد در سه مرحله کلیدی در گیاهان استفاده می‌شود. اما در این بخش از مقاله قصد داریم به طور ویژه درباره گندم صحبت کنیم. طبق توصیه کارشناسان در بازه‌های زمانی زیر می‌توان از کود گوگرد برای بهره‌وری هر چه بیشتر استفاده کرد:

  • برای اصلاح بافت و ساختار خاک تحت کشت گندم و همچنین دفع آفات و بیماری‌های موجود در خاک توصیه می‌شود هنگام آماده کردن زمین و قبل از کاشت بذرهای گندم از کود گوگرد برای گندم استفاده نمایید.
  • در ابتدای دوره رویشی که نیاز گندم به تغذیه و محافظت بیشتر از هر زمان دیگری است بهتر است از کود گوگرد برای گندم استفاده کنید.
  • پس از پشت سر گذراندن دوره رویشی و در طول دوره رشد مثل زمان خمیری شدن دانه و دوره ساقه دهی نیز می‌توان برای بهبود عملکرد گندم از گوگرد مایع استفاده نمود.

دقت داشته باشید که زمان‌های مذکور بهترین زمان مصرف گوگرد برای گندم است و کوددهی خارج از این بازه‌های زمانی ممکن است نتایج موردنظر را در پی نداشته باشد و حتی باعث آسیب به گندم شود.

همچنین با مطالعه مقاله “بهترین برنامه تغذیه گندم” می‌توانید زمان کوددهی و میزان استفاده از سایر کودها را به طور دقیق مشخص کنید.

علائم کمبود گوگرد در گندم چیست؟

در گندم و بسیاری از محصولات زراعی، گوگرد نقش اصلی را در فتوسنتز و به‌ویژه تولید کلروفیل بازی می‌کند. گوگرد حاوی سه آمینواسید متیونین، سیستین و سیستئین است که برای تولید پروتئین در گندم ضروری است. علائم رایج کمبود گوگرد در گندم عبارت‌اند از:

  • زرد شدن برگ‌های جدید یا بالایی در گندم که اغلب با کمبود نیتروژن اشتباه گرفته می‌شود.
  • در برگ‌های گندم رگه‌های روشن‌تری ظاهر می‌شود.
  • رشد گیاه متوقف می‌شود.
  • اندازه و تعداد دانه‌های گندم کاهش می‌یابد.
  • ریشه‌های گندم به‌خوبی رشد نمی‌کنند و به حالت چوبی‌شکل درمی‌آیند.
  • رنگ ساقه‌های گندم به قرمزی می‌زند.
  • در صورت کمبود گوگرد در گندم در اوایل بهار گندم به رنگ سبز روشن درمی‌آید.

کمبود گوگرد می‌تواند سلامت گیاه را به خطر بیندازد و باعث کاهش کیفیت و میزان برداشت گندم شود.

علائم کمبود گوگرد در گندم

خرید کود گوگرد با قیمت مناسب

جهت خرید این کود تقویتی از وب‌سایت آشا اگری می‌توانید به صفحه «خرید کود گوگرد مایع 80 درصد شوک» مراجعه کنید و مطابق با نیاز خود در بسته‌بندی‌های کاربردی این کود را سفارش دهید. ما در کمترین زمان ممکن این کود را به دست شما عزیزان می‌رسانیم.

کلام پایانی

کود گوگرد برای گندم برای افزایش باوری گندم، مبارزه با آفات و اصلاح ساختار خاک ضروری است. درصورتی‌که شاهد توقف رشد گندم یا زرد شدن برگ‌های جوان گندم شدید اقدام به مصرف گوگرد مایع بری گندم طبق توصیه‌های کودی مذکور در این مقاله نمایید.

نحوه مصرف گوگرد برای گندم به دو روش آبیاری و محلول‌پاشی بوده و میزان مصرف گوگرد در هکتار برای گندم بسته به روش کوددهی متفاوت است. گندم‌کاران محترم برای بهره‌مندی از فواید مصرف گوگرد برای گندم باید خرید این کود را در برنامه خود قرار دهند.

مطالب مرتبط

اگر قصد دارید درمورد کود گوگرد اطلاعات جامع‌تری کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله «گوگرد چیست» را مطالعه کنید تا با سایر ویژگی‌های این کود به طور کامل آشنا شوید.
گوگرد به عنوان یک کود بهبود دهنده بافت خاک شناخته می‌شود. برای آشنایی با لیستی از بهترین کودهای اصلاح کننده مانند اسید هیومیک، کود مرغی، جلبک دریایی و… به صفحه «کود اصلاح کننده خاک» مراجعه کنید تا بتوانید ویژگی‌ها و قیمت هرکدام را مشاهده نمایید.
شاید دوست داشته باشید
blog-author

نویسنده: فرزانه خانی

«نویسندگی برای من فقط چیدمان کلمات نیست؛ بلکه سفری است به عمق مفاهیم کشاورزی. هر مقاله‌ای که می‌نویسم، آرزو دارم بذر دانشی باشد که در دل مخاطبانم رشد کند و محصولی از امید و آگاهی به بار آورد.»

باتشکر از همراهی و نظردهی شما

بستن

این پست چقدر مفید بود؟ (امتیاز 0 از 0 رای)

data-rating-5 data-rating-4 data-rating-3 data-rating-2 data-rating-1

مارا به همکاران و دوستان خود معرفی کنید.

social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri social_group_img-asha-agri

هیچ نظری هنوز ارسال نشده است.

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

comment-form-image-asha-agri